Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 29 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze beautytrends uit de 70’s maken komend jaar een comeback

Beautytrends van voorafgaande jaren blijven terugkomen. Zijn het niet de chunky highlights uit de jaren 90, dan is het wel paarse oogschaduw uit de 80’s. Ook verschillende beautytrends uit de 70’s maken een comeback.

We zetten de tofste beautytrends vol nostalgie op een rij.

Beautytrends 2021: invloeden uit de 70’s

De 70’s zijn altijd een iconische en belangrijke periode geweest als het gaat om beautytrends. Zo is in die periode de felrode nagel ontstaan, met dank aan Donna Summer, en waren kapsels als de ‘shag‘ enorm populair. Anno 2021 zijn er genoeg beautytrends uit de 70’s die een comeback hebben gemaakt, maar een moderne twist hebben gekregen. We hebben ze verzameld.

Kapsels uit de 70’s

Kapsels uit de jaren 70 zijn tijdloos, kosten vaak weinig moeite maar laten je er nog steeds top uitzien. Zo zijn er verschillende haartrends uit de iconische periode die dit jaar gegarandeerd gezien gaan worden.

1. Shag

De ‘shag‘ is de perfecte 70’s coupe wanneer je er goed uit wilt zien, maar er minimale moeite in wilt stoppen. Door de volumineuze lokken komt je gezicht beter uit.

https://www.instagram.com/salsalhair/?utm_source=ig_embed

2. Farrah Fawcett-inspired coupe

De iconische actrice Farrah Fawcett stond in de jaren 70 vooral bekend om haar hairdo: lange, volumineuze lokken die naar buiten waren gestijld met haarrollers. Wij zijn fan.

3. Afro

De afro is nooit echt weggeweest, maar de piek van de afro was in de jaren 70. Het is zeker een kapsel dat je doet denken aan de stijlvolle periode.

4. Razor bangs

In de jaren 70 stijlden ze hun lokken op allerlei manieren. Met de messy pony, aka de razor bangs, creëerde ze in de 70’s een stijlvolle look, door de pony zo te knippen dat het je coupe meer volume geeft.

70’s make-up

Ook op het gebied van make-up en skincare waren de 70’s een periode waarin veel werd geëxperimenteerd. Zo waren looks met kleurrijke oogschaduw enorm populair, maar waren ze ook niet vies van een lichte lipkleur.

1. Disco

Disco looks bestaan voornamelijk uit glitter, glamour en felle kleuren. Met de make-up kennis van nu zijn er genoeg looks te creëeren die geïnspireerd zijn op de jaren 70. Zo is deze look enorm populair.

2. Grafische make-up

Ook werd er veel gespeeld met lijnen en grafische vormen. In 2021 zijn grafische make-up looks weer helemaal hot and happening – met felle kleuren, uiteraard.

3. Lichte lippen

Lichte lippen was dé go-to look in de jaren 70. Het gaf de look nét die twist dat het nodig had.

Nagels uit de 70’s

De 70’s stonden net als de 80’s volledig in het teken van felle kleuren, als het gaat om beautytrends. Ook nagels spelen hierin een grote rol. Van abstracte nagels tot een oldschool French manicure: we geven je wat inspiratie.

1. Abstracte nagels

2. French manicure met een twist

3. Grafische details

4. Rode nagels

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.