Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 22 jun 2021
Leestijd: 6 minuten

Deze beautytrend was populair in jouw geboortejaar

De 80’s, de 90’s, de 00’s… Het waren allemaal jaren waarin we veel iconische beautytrends voorbij zagen komen. Was het niet de dunne wenkbrauw dan was het wel de gekleurde oogleden.

Zin in een flinke dosis nostalgie? Je vindt hier welke beautytrend populair was in jouw geboortejaar.

Deze beautytrends waren populair in het jaar dat jij geboren was

Wie in de 00’s is geboren kent de looks met loads of lipgloss en paarse oogschaduw waarschijnlijk als geen ander, terwijl een Gen-Z’er wellicht bekender is met de matte lippen (hallo, Kylie Jenner) en highlighter. In elk decennia is er wel een beautytrend die op dat moment razend populair is. Zo zijn er zelfs een paar die (gelukkig of helaas) weer terug lijken te komen. We hebben daarom de populaire beautytrends die tijdens jouw geboortejaar populair waren op een rij gezet.

1. 1982: roze, roze en nog eens roze

In de jaren 80 bestond er niet iets als ‘te veel blush’. Je zag dan ook vooral looks waar de kleur roze het meeste opviel.

2. 1983: paarse lippen

De één houdt van een neutrale lipkleur, terwijl de andere meer houdt van een opvallende kleur. Indien je het tweede dacht, heb je mazzel als je in de jaren 80 geboren bent. Felgekleurde lippen, zoals felroze of paars, waren namelijk hot and happening.

3. 1984: volle wenkbrauwen

Dat dit een beautytrend is die weer aan het terugkomen is, mag je niet ontgaan zijn. Onder andere Brooke Shields had in de jaren 80 prachtige fluffy wenkbrauwen die iedereen wilde. Tot op de dag van vandaag zijn volle wenkbrauwen dé beautytrend die iedereen wilt hebben, zo zie je maar bij Lily Collins.

4. 1985: neutrale lippen

Dat neutrale beautytrends enorm in waren in de 80’s, moge duidelijk zijn.

5. 1986: felle oogschaduwkleuren

In tegenstelling tot het jaar hiervoor waren in 1986 juist felle kleuren on trend. Cyndi Lauper gebruikte in die tijd zelfs colorblocking in haar looks, waarin haar gele oogschaduw tot de wenkbrauwen liep en ze dit aanzette met groene oogschaduw en een felrode lip. Van geel tot roze: felle oogschaduw is alles wat we zagen in 1986.

6. 1987: felrode lippen

In de late jaren 80 was een felle lipkleur als felrood alles wat er werd gedragen. Het geeft je make-up look wat meer spice, en dat is natuurlijk alles wat we willen.

ANP

7. 1988: blauwe eyeliner

Dat prinses Diana niet bang was om met wat kleur te experimenteren in haar ooglooks, zagen we allemaal. Zo zijn er nog meer beautylessen die we van haar kunnen leren.

ANP

8. 1989: bruine lippen

Rond de jaren 90 werden de felle kleuren ingeruild voor wat meer neutrale kleuren, zoals beige en bruin.

9. 1990: countour

Speaking of neutrale tinten: in de 90’s zag je genoeg contour voorbij komen (ja, het bestond toen ook al). Niet alleen werd het gebruikt voor de jukbeenderen, het werd ook gebruikt als oogschaduw.

10. 1991: lichtroze lippen

In de 90’s zagen we veel natuurlijke make-up looks – iets wat nu ook weer aan het terugkomen is. Ook de lichtroze lippen werden veel gespot: het is een zachte, natuurlijke en warme kleur die iedereen wilde dragen.

11. 1992: dunne wenkbrauwen

We zagen niemand minder dan Bella Hadid eerder dit jaar al verschijnen met de ultradunne wenkbrauwen: dé beautytrend die 1992 domineerde.

12. 1993: opvallende lipliner

In vele gevallen is lipliner onze beste vriend, vooral als je een opvallende look wilt creëeren. Met een donkere lipliner en een wat lichtere lippenstift creëer je een typische ’93 look.

beautytrends
ANP

13. 1994: no make-up

Waarom een over-de-top make-up look dragen als je ook in je natuurlijke features kan verschijnen?

14. 1995: witte oogschaduw

Één van de meest populaire beautytrends in 1995 was witte oogschaduw. De opvallende tint liet je oogkleur nog meer opvallen.

15. 1996: glossy lippen

De glossy lippen, aka de frosty lips, was één van de meest populaire beautytrends van 1996. De look kostte weinig moeite: je deed je lipgloss op en je was klaar.

16. 1997: metalen oogschaduw

Dat we obsessed zijn met glitter en glamour is geen geheim. In 1997 was een glinsterende metal eyeshadow look alles wat er gedragen werd.

17. 1998: brons

Bronzer op de jukbeenderen, bronzer op de oogleden, brons op de lippen… Het jaar 1998 stond vol in het teken van de kleur brons, en oh boy, we hielden ervan.

18. 1999: smokey eyes

Wie de grootste beautytrend van 1999 kent, weet als geen ander dat dit niets anders is dan de welbekende smokey eyes. Tot op de dag van vandaag is de beautytrend nog steeds razend populair.

19. 2000: blauwe oogschaduw

Nieuw decennia, nieuw tijdperk. De felblauwe oogschaduw was een enorm populaire beautytrend die we niet mogen vergeten.

20. 2001: paarse shimmer

Opvallende make-up looks, maar niet té felle tinten: 2001 was een jaar waarin we veel paars zagen.

21. 2002: extra glossy

Britney Spears was populairder dan ooit, wat ook betekende dat veel vrouwen haar make-up advies opvolgde. Britney droeg vaak extra glanzende make-up looks, wat veel lipgloss, blush en highlighter bevatte.

YOSHIKAZU TSUNO / AFP

22. 2003: zwarte eyeliner

De simpele zwarte eyeliner maakte zijn opkomst in 2003. Celebrities als Mariah Carey rockte de beautytrend op de rode loper als niemand anders.

ANP

23. 2004: baby roze lippen

De lichtroze tint was niet alleen veel te vinden in outfits, ook in onze make-up looks was de kleur erg gewild en een grote beautytrend.

beautytrends
ANP

24. 2005: koper

Warme tinten als bruin, oranje en koper waren veel te zien in 2005.

25. 2006: perziktinten

Zachte kleuren als perzik waren onmisbaar in dit jaar. Zowel op de jukbeenderen als lippen gaf de kleur je een zachte uitstraling, wat natuurlijk alles is wat we willen.

26. 2007: nepbruiner

Laten we het erop houden dat zelfbruiners vaak werden gebruikt in 2007, onder andere Paris Hilton was groot fan. Summer who?

ANP

27. 2008: donkere ogen, lichte lippen

Vaak houden we onze make-up look zo samenhangend mogelijk. Wanneer we een donkere oogschaduwkleur kiezen, is het wel zo mooi om ook een wat donkere lipkleur te kiezen, toch? In 2008 was één van de grootste beautytrends dat je je ogen juist een donkere tint gaf, en de lippen wat lichter.

ANP

28. 2009: cat eyeliner

De cat eye heeft zijn piek toch wel echt gehad in 2009. Onder andere Taylor Swift was veel te zien in de make-up look, en we kunnen niets anders zeggen dan dat het tot op de dag van vandaag één van de populairste beautytrends is aller tijden.

beautytrends
ANP

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.