Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 9 aug 2023
Leestijd: 4 minuten

Beginnen aan iets nieuws spannend? Doe als Jessica en word de queen in jouw niche!

Ben jij weleens ergens mee begonnen zonder dat je wist waar je avontuur zou eindigen? Jessica deed het en het werd een onverwacht succes. Een simpele wens van haar jarige zoon zorgde ervoor dat ze – in coronatijd! – een bedrijf uit de grond stampte. Ze vertelt hoe zij de ‘spekkoekkoningin’ van Nederland werd in een serie die we samen met ING maken over beginnen met iets nieuws.

Ze was altijd al een ‘lekkerbek’, zoals ze het zelf zegt. “Volgens mijn moeder, die dol was op bakken, pakte ik toen ik anderhalf jaar oud was al eigenhandig de koektrommel uit de kast.” Dus dat Jessica later ‘iets met eten’ zou gaan doen, was niet zo gek; ze werd manager van twee kookscholen.

Baan opgezegd

Een eigen patisseriebedrijf stond niet op haar wensenlijstje, ondanks dat ze de passie voor bakken van haar moeder had overgenomen en in haar vrije tijd graag taarten maakte. “Ik had er nooit over nagedacht om voor mezelf te beginnen, maar het is de beste beslissing ooit geweest”, vertelt Jessica tussen het bakken van haar intussen befaamde spekkoeken door.

Het was haar zoon die het zetje gaf. “Hij vroeg me voor zijn verjaardag een spekkoek te bakken. Zelf proefde ik dit lekkers op mijn tiende voor het eerst bij vrienden van mijn ouders en ik vond het zo indrukwekkend al die laagjes. Het is veel werk om het te maken, maar ik deed het voor mijn zoon en deelde de verjaardagsspekkoek online. In mijn netwerk zitten veel horecamensen en ik kreeg meteen bericht van een restaurant dat mijn spekkoeken wilde proeven én afnemen. Voor een restaurant zelf is het namelijk nogal tijdrovend om het in huis te maken. Gelukkig vonden ze ‘m daar niet alleen prachtig, maar ook lekker!”

Blij van contact

Kort daarna zegde Jessica haar baan op, omdat ze zo veel aanvragen kreeg. “Het was coronatijd en natuurlijk best spannend. Aan de andere kant kreeg ik zo veel energie van iets totaal nieuws doen!”

Ze begon al snel een eigen winkel, zodat ze haar laagjescakes kon bakken en verkopen. “Soms moet je iets gewoon doen; beginnen en dan maar zien hoe het loopt. Ik heb van mijn passie mijn beroep gemaakt. Wat helpt, is dat ik een groot doorzettingsvermogen heb en een eeuwige optimist ben. Lukt het even niet? Dan ga ik vrolijk door!”

Ze werkt voor verschillende bedrijven, onder meer ook voor evenementenbureaus en sterrenrestaurants. “Ik word blij van het bedenken van nieuwe creaties en het bakken ervan, maar ook van het contact met klanten. Ze komen van heinde en verre naar mijn winkeltje in Oudewater. Dat is toch bijzonder?!”

ING beginnen spekkoek Jessica
Bron: Eman van Doorn

Continu vernieuwen

In dat winkeltje – en online – zijn haar creaties te bewonderen. Verwacht niet alleen de traditionele bruine spekkoek of de groene pandanvariant; Jessica gaat helemaal los met smaken. Dat maakt haar ook zo uniek in ons land. “Ik denk dat ik al zo’n zestien smaken heb ontwikkeld, soms ook op verzoek. Van frambozen/witte chocola tot champagne/vanille en van pistache/chocola tot mojito: ik wil continu vernieuwen.”

Lastig is het niet voor de spekkoekkoningin; zij vindt aan iets nieuws beginnen helemaal het einde. “Ik houd heel erg van eten en van zoetigheid. Vaak word ik ‘s nachts wakker met een idee en dan ga ik meteen aan de slag. Soms moet je gewoon beginnen en eindig je ineens met een verrassend lekkere combinatie.”

Genen van ouders

Wat haar klanten uiteindelijk proeven, is ‘pure passie en mooie ingrediënten’. “Ik haal bijvoorbeeld nog bij de boer gekarnde roomboter.” Zelf snoept ze elke dag wel van haar spekkoek. “Gelukkig heb ik de genen van mijn ouders, anders was ik vast al moddervet!”

Beginnen is helemaal het einde

Jessica waagde een sprong in het diepe door te beginnen met haar patisserie. Zo eenvoudig kan het zijn om te beginnen met iets waarvan je later profijt kunt hebben. Dat geldt ook voor beleggen. ING maakt het je makkelijk om daarmee te beginnen via ING Eenvoudig beleggen. Naast sparen vergroot je je kansen om je geld te laten groeien, zonder dat het je veel tijd of moeite hoeft te kosten. Je hoeft alleen maar te beginnen! Kijk hier voor meer informatie.

Beleggen brengt risico’s en kosten met zich mee. Je kunt jouw inleg of een deel hiervan verliezen.

In samenwerking met ING

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.