Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Entertainment 4 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

Van ‘Gossip Girl’ tot ‘The Devil Wears Prada’: op deze openbare locaties zijn jouw favorieten opgenomen

Stel je voor: je wandelt door de straten van New York en herkent plotseling een iconische locatie uit je favoriete film of serie. Dat gevoel van herkenning is precies wat openbare filmlocaties zo speciaal maakt. Van de schattige en romatieke straten van Parijs tot de adembenemende landschappen van Nieuw-Zeeland – ze zitten overal.

Openbare filmlocaties

Filmlocaties zijn de plekken waar de grens tussen fictie en werkelijkheid vaak vervaagt. Filmlocaties zijn niet zomaar achtergronden; het zijn levendige settings waar onze favoriete films tot leven komen. Door de keuze van de locatie kan een film een bepaalde sfeer creëren en helpen om een gevoel van echtheid over te brengen, waarmee de kijker meegenomen wordt naar een andere wereld. Filmlocaties kunnen zelfs iconische toeristische bestemmingen worden.

Gossip Girl

Zoals de meeste Gossip Girl fans waarschijnlijk wel weten speelt bijna de hele serie zich af in New York. Er zijn in deze stad zoveel locaties te herkennen vanuit de serie. De meest iconische zijn:

 • New York Palace Hotel, ook wel bekend als de woonplek van de Bass- en Van der Woodsen familie
 • Het Waldorf appartement, gelegen aan 1136 5th Avenue.
 • Grand Central Terminal, waar alles begint.
 • Constance Billard & St. Judes, gelegen in Museum of the City of New York.
Pexels

Emily in Paris

De serie Emily in Paris speelt zich, zoals de naam al zegt, af in Parijs. In de serie volgen we Emily terwijl ze de uitdagingen en hoogtepunten van het leven in de Franse hoofdstad ervaart. Een aantal locaties en café’s die je zelf kunt bezoeken zijn:

 • Terra Nera, restaurant waar Gabriel werkt.
 • Place de l’Estrapade, het plein waar Emily haar appartement aan ligt.
 • Le Café de la Nouvelle Mairie, een van de favoriete ontmoetingsplekken van Emily en haar vriendin Mindy.
ANP

The Devil Wears Prada

Deze film is opgenomen in twee verschillende steden, New York en Parijs. Bekende locaties in New York zijn:

 • The McGraw-Hill Building, huis van Elias-Clarke, 1221 6th Avenue.
 • SoHo, waar Andy designer James Holt ontmoet, 56 Crosby Street.
 • Het Plaza Hotel, waar veel belangrijke scènes plaatsvinden, waaronder de bekende confrontatie tussen Andy en Miranda Priestly.
ANP

Notting Hill

Een oude klassieker, speelde zich af in de wijk genaamd Notting Hill in Londen. Deze film heeft ook meerdere locaties die te bezoeken zijn:

 • Portobello Road, de straat en markt is een belangrijke locatie in de film en biedt een goede achtergrond voor de ontmoetingen tussen William en Anna.
 • Het blauwe deurhuis, in de film is dit het huis waar William woont en waar veel belangrijke scènes plaatsvinden, 280 Westbourne Park Road.
 • Het Ritz Hotel, een luxueus hotel in Londen waar Anna verblijft tijdens haar bezoek aan de stad.
The Movie Database

Mamma Mia

Mamma Mia is een musicalfilm die zich afspeelt op de prachtige Griekse eilanden en het vasteland van Griekenland. Hier zijn enkele exacte locaties waar de film is opgenomen:

 • Skiathos, Het beroemde Kastani-strand op Skiathos diende als locatie voor enkele van de meest iconische scènes, waaronder de liedjes “Lay All Your Love on Me” en “Does Your Mother Know”.
 • Skopelos: Dit eiland was een andere belangrijke filmlocatie voor de film. De schilderachtige haven van Skopelos-stad en het nabijgelegen Kastani-strand werden gebruikt voor verschillende scènes, waaronder het memorabele “Dancing Queen” nummer.
 • Pelion (vasteland van Griekenland): Sommige scènes werden gefilmd op het vasteland van Griekenland, met name in de regio Pelion. De bergachtige landschappen en traditionele dorpjes van Pelion dienden als achtergrond voor enkele van de rustigere scènes in de film.
The Movie Database

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.