Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Money 16 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Krijg je geld terug van de Belastingdienst? Succesvolle vrouwen gebruiken het geld voor deze zes dingen

Het is weer zover: tijd om je belastingaangifte over 2022 te doen. Met een beetje mazzel ontvang jij een paar honderd euro van de Overheid. En we weten het, het is heel verleidelijk om hier een weekend Rome van te boeken of een Dyson Airwrap van te kopen. Toch geven succesvolle vrouwen andere tips: dit zijn zes dingen waaraan jij dat ‘gratis geld’ goed besteedt.

Wie niet rijk is, moet moet slim zijn met z’n belastingteruggave.

6x dingen om je belastingteruggave slim aan te besteden

Smijten met dat geld, maar dan op verstandige dingen.

1. Betaal je schulden terug

Heb je schulden? Dan dit een mooi moment om die (deels) af te betalen. Een Klarna rekening, creditcard balans of studieschuld kunnen allemaal verminderd worden met de centen die jij terugkrijgt voor je Belastingdienst. Schulden terugbetalen is nooit leuk, maar op deze manier voel je het minder in je portemonnee.

2. Begin met beleggen

Beleggen is nooit zonder risico. Dat gezegd hebbende, is het jammer dat wij vrouwen ons niet zo verdiepen in investeren als mannen dat vaak doen. Wil jij op een voorzichtige manier kennis maken met beleggen? Dan kunnen deze gebruiksvriendelijke apps je daarbij helpen.

3. Begin eindelijk met die side hustle

Het woord side hustle hoor je vaak deze dagen. En dat is niet gek ook, want met de stijgende prijzen is het loon van één baan vaak niet meer genoeg. Voor veel side hustles heb je een klein startkapitaal nodig. En hoe lekker is het als de Belastingdienst die op je rekening stort?

4. Investeer het in je woning

We hebben allemaal wel van die plekjes in huis waar we eigenlijk iets anders mee willen. Maar ja, opknappen kost best wat geld. Daarom is nu het perfecte moment om de handen uit de mouwen te steken en te investeren in jouw droomhuis.

5. Gebruik het om een Fuck Off Fund te starten

We proberen allemaal onze spaarrekening te spekken, zodat we daar later weer leuke dingen van kunnen doen. Maar wat dacht je van échte financiële vrijheid? Veel vrouwen starten een Fuck Off Fund en wij leggen je hier uit wat dat is. 

6. Investeer het in een tijdloos item

Als jij je dan echt niet kan inhouden om te shoppen, besteed je geld dan aan een tijdloos item. Het liefst eentje die met de tijd steeds meer waard wordt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.