Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty 9 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Summer is coming: op déze manier kan je het beste je benen scheren

Op dit moment zien de weervoorspellingen er nog wat somber uit, maar over een paar weten wordt het toch echt weer zomer. Jippie! Dat betekent dat het bijna tijd is om jouw korte broeken, rokjes en jurken uit de kast te halen, en dat het tijd is om het wintervachtje op jouw benen weg te halen. Maar je benen scheren, hoe doe je dat eigenlijk op de beste manier?

Trouwens, het is geen verplichting om je benen te scheren. Als jij daar geen zin in hebt of naar niet achter staat, dan doe je het lekker niet (we hebben eerder al 11 redenen onder elkaar gezet waarom je je benen níét hoeft te scheren).

Als je wél voor gladde benen wilt gaan, dan is het verstandig om je eerst even goed in te lezen over hoe je die benen eigenlijk scheert. Zo voorkom je de grootste scheer-fouten en blijven jouw benen super glad.

Benen scheren in 5 stappen

1. Verzamel alle spullen die je nodig hebt

Niets is vervelender dan je scheermes kwijt zijn als je jouw benen nét met scheergel ingesmeerd hebt. Zorg er dus voor dat je alles bij elkaar hebt staan:

  • Een zachte scrub
  • Scheergel
  • Een scheermes
  • Eventueel een droge borstel

2. Scrubben

Voordat je met het scheermes aan de slag gaat is een goede basis een must. Scrub jouw benen daarom met een zachte scrub, of gebruik eventueel een droge borstel. Meer over die methode lees je in het onderstaande artikel:

Dry brushing: alles over de voordelen van het borstelen van je huid

3. Scheerschuim

Scheerschuim (of scheergel) is een life saver als het op scheren aankomt. Daarmee scheer je jouw benen namelijk veel gladder. Kies voor een niet-uitdrogende variant en gebruik het schuim pas als je klaar bent met het wassen van je haar, want je wilt geen restjes shampoo in jouw net-geschoren benen krijgen (dat kan gaan jeuken!).

4. Benen scheren

Na al deze stappen is het eindelijk tijd om de benen te scheren. Gebruik hiervoor een scherp scheermesje en begin bij je enkels. Je scheert het beste tegen de haargroei in, dus van onder naar boven. Scheer steeds korte stroken (dus niet in één keer naar de knie) en spoel het mesje even uit als je merkt dat het niet meer soepel gaat.

5. Een bodylotion

Een laagje body lotion of een verzorgende olie is een must als je een langere tijd wilt genieten van gladde benen. Zo maak je van droge benen verleden tijd. Doen: ga voor een product waar aloë vera in zit. Dit ingrediënt zorgt ervoor dat de huis kalmeert en dat vinden jouw benen op dat moment heel erg fijn.

Deze 4 dingen moet je weten voordat je thuis je benen gaat waxen

popsugar

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.