Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 29 aug 2021
Leestijd: 3 minuten

Deze 8 fouten maakt bijna iedereen tijdens het scheren

Scheren is en blijft geen leuke bezigheid. Erg moeilijk is het echter niet, maar er kan alsnog behoorlijk wat misgaan. Of er nu kleine wondjes worden achtergelaten of er alleen met water geschoren wordt: deze fouten maken we (bijna) allemaal.

We zetten de meestvoorkomende fouten op een rij.

Fouten tijdens scheren

Of je nu te vaak (of juist te weinig) scheert of geen goed product gebruikt, scheren is en blijft een ding. Nu heeft niet scheren veel (gezondheids)voordelen, maar snappen we ook maar al te goed dat je liever nog even snel je oksels scheert voor dat evenement. Indien je het laatste doet, wil je het natuurlijk wel zo goed mogelijk doen. We hebben daarom de meestvoorkomende fouten (en oplossingen) tijdens het scheren verzameld.

1. Je scheert te vaak

Het liefst pakken we het scheermes er al bij zodra we één klein haartje zien. Of dit handig is? Niet altijd. Van te vaak scheren kan je huid gaan irriteren en kunnen er bultjes ontstaan (die zelfs kunnen gaan ontsteken). Het werkt het beste om om de twee tot drie dagen te scheren. Daarbij ziet iemand anders dat kleine haartje echt niet, hoor.

2. Je gebruikt je scheermes te lang

Vrouwen die hun scheermesje al een paar weken of maanden in de douche hebben liggen, willen deze wellicht vandaag nog weggooien. Je kunt een scheermesje namelijk maximaal tien keer gebruiken. Wanneer je je scheermesje langer gebruikt kan dat niet alleen leiden tot een minder goed resultaat, maar kan dit ook zorgen voor infecties.

3. Je scheert ‘s ochtends

Waarom zou je je ‘s avonds scheren als je ‘s ochtends onder de douche stapt? Nou, om een goede reden. Wanneer je je lichaam ‘s ochtends scheert heeft je lichaam geen tijd om zich te herstellen. Dit komt mede door wrijving van de huid, waardoor er irritaties kunnen ontstaan. Je lichaam heeft de hele nacht de tijd om te herstellen wanneer je je ‘s avonds scheert.

4. Je gebruikt alleen maar water

Het lijkt altijd makkelijker en sneller (hallo, tijdnood) om je benen alleen maar even met warm water in te smeren voor het scheren, maar beter voor je lichaam is het zeker niet. Niet alleen ontstaan er minder snel wondjes wanneer je je benen van tevoren insmeert met een scheerschuim, ook zorgt het voor minder irritaties. Het scheermes glijdt namelijk een stuk makkelijker over je benen of oksels.

Deze fouten maakt iedereen dagelijks onder de douche – zo doe je het goed

5. Je gaat de verkeerde richting op

Just to be clear: het is allesbehalve goed om tegen de haarrichting in te scheren. Hoe fijn het ook voelt, hoe gladder je benen ook zijn – just don’t. Hierdoor kunnen sneller wondjes en irritaties ontstaan, wat natuurlijk alles is wat we niet willen.

6. Je verzorgt je huid niet goed

Dat je een fijne scheerschuim gebruikt is natuurlijk erg goed, maar vaak wordt de verzorging voor en na vergeten. Dit is namelijk ook ontzettend belangrijk: je huid kan na het scheren namelijk wat hydratatie (zoals een fijne lichaamsolie of crème) gebruiken en van tevoren een goede scrub. Hiermee verwijder je de dode huidcellen en loop je minder risico op irritaties en (nog leuker) ingegroeide haartjes.

7. Je scheert op dezelfde dag van het evenement

We herkennen het allemaal: vlak voor het uitgaan of familiefeest nog even het kapmes erdoorheen halen. Ook dit brengt meer nadelen met zich mee dan voordelen. Zoals we net al zeiden heeft je huid wat tijd nodig om te herstellen, en wanneer je je nog scheert vlak voor het evenement krijgt je lichaam hier niet echt de kans voor. Je kunt daarom beter één dag van tevoren scheren.

8. Je draagt de verkeerde kleding

Je zult het niet verwachten, maar na het scheren is het ontzettend belangrijk om de juiste outfit aan te trekken. Na the doing gelijk een strak jurkje of een string aantrekken is namelijk allesbehalve goed voor jouw huid. Hierdoor ontstaan er irritaties en vooral veel jeuk. Laat je huid goed ademen en draag vlak na het douchen wat lossere kleding, zoals een los shirt of een boxer. Zit ook wat lekkerder, niet?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.