Emma Toussain
Emma Toussain Celebrity 18 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Benny Blanco is blijkbaar het meesterbrein achter elk popnummer uit je jeugd

Het kan zo zijn dat je nog nooit van Benny Blanco had gehoord, totdat Selena Gomez hem haar ‘boyfriend’ noemde. Maar.. het is geen onbekende in de mediawereld. Sterker nog: Benny heeft héél veel muzieknummers geschreven. Want denk je dat je favoriete artiesten alles zelf schrijven? Think again. De kans is groot dat deze man het creatieve meesterbrein is achter de teksten.

Wie is Benny Blanco?

Benny Blanco, geboren als Benjamin Joseph Levin, is een 35-jarige platenproducent en songwriter. Hij heeft in zijn vakgebied ook flink wat prijzen op zijn naam staan. Hij won in 2013 de Hal David Starlight Award van de Songwriters Hall of Fame. Hij won ook vijf opeenvolgende keren de BMI Songwriter of the Year Award en won in 2017 de iHeartRadio Producer of the Year Award. Nogal indrukwekkend dus.

Hij heeft heel wat nummers geschreven, meer dan je denkt. Hij is namelijk het meesterbrein achter héél veel bekende nummers, die jij sowieso een keer uit volle borst hebt meegezongen op een punt in je leven. Wat dacht je van Diamonds van Rihanna? Geschreven door Benny. Of Dynamite? Ook Benny.

We zetten hier de meest bekende nummers van Mr. Blanco op een rijtje:

1. Diamonds, Rihanna

Een besefmomentje: het nummer wordt jaren later gespeeld op de Superbowl.

2. Dynamite, Taio Cruz

3. Teenage Dream, Katy Perry

4. Animals, Maroon 5

5. Lonely, Justin Bieber

6. Moves Like Jagger, Maroon 5

7. Señorita, Shawn Mendes en Camila Cabello

Een bijzondere relatie

Heel het internet staat op z’n kop sinds bekend is dat Benny en Selena een relatie hebben. Mensen vallen over z’n opvallende looks, alhoewel dat voor Selena waarschijnlijk het laatste is waar ze om geeft. Wat ook heel bijzonder is, is dat Benny ook omgaat met Justin Bieber. En we hoeven je niet te vertellen hoe de relatie tussen Selena en Justin is.. laten we hopen dat alles vredig is daar in Hollywood.

6 gezonde dingen om te doen tijdens je lunch break

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.