Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Career 12 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

6 gezonde dingen om te doen tijdens je lunch break

Zit jij tijdens je lunch break vaak voor de tv, scroll je lang op social media of eet je achter je laptop? Grote kans dat je ‘s middags dan in een flinke middagdip terecht komt. Daarom delen we 6 tips waarmee je jouw lunch break gebruikt als kans om energiek te worden in plaats van grumpy.

Onderstaande tips zijn vooral van toepassing voor mensen die vanuit huis werken of studeren, maar met een beetje creativiteit kan je ze ook op kantoordagen toepassen.

1. Maak een wandeling

Je wist dat deze in het lijstje zou staan, dus laten we er maar meteen mee beginnen. Een wandeling maken in je lunchpauze is een goede manier om wat extra beweging te krijgen, helemaal wanneer je nog op school zit of wanneer je een kantoorbaan hebt. Je hoeft overigens niet meteen vijf kilometer te lopen, een klein blokje om volstaat ook. Als je maar even beweegt.

Ben je op kantoor, en heb je geen zin om alleen te gaan? Vraag je collega’s mee, of doe desnoods die vergadering die jullie na de lunch gepland hadden lopend. Lopend vergaderen leidt tot meer creatieve ideeën dan die saaie vergaderruimte, dus dat is echt een win-win situatie.

Waarom wandelen een vast onderdeel van je werkdag zou moeten zijn

2. Doe iets creatiefs

Ben je gek op schilderen, borduren of heb je een andere creatieve hobby? Gebruik jouw pauze dan eens om iets creatiefs te doen. Creativelingen krijgen hier enorm veel energie van en het belangrijkste is dat het echt heel leuk is. Zo geef je jouw werkdag een positieve vibe.

3. Doe een korte workout

Werk je vanuit huis? Dan heb je misschien wel tijd om een korte workout tussen je werkzaamheden in te plannen. Die after-workout-glow zorgt er weer voor dat je het tweede deel van de werkdag voldoende energie hebt om je volop te concentreren, daar zijn we van overtuigd.

4. Self-care

Schreeuw jij altijd dat je geen tijd hebt voor self-care? Dan is dit het teken dat je nodig hebt om jouw pauze te gebruiken voor self-care. Doe eens een maskertje op, steek een kaars aan en neem even de tijd om volledig te relaxen. Lees een goed boek, luister naar chille muziek… neem in elk geval een momentje voor jezelf. Zelfs al heb je maar 10 minuten.

5. Geniet volledig van je lunch

A girl’s gotta eat – en je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niets anders te doen dan lunchen tijdens je lunch break. Maar wil je echt een momentje van rust creëren voor jezelf, zorg er dan voor dat je jouw laptop dichtklapt, je telefoon even weglegt en je televisie uit laat. Je geniet veel meer van eten als je bewust eet, in plaats van tijdens het Netflixen.

6. Maak een planning voor morgen

Heb je veel last van stress en leef je van moment tot moment? Neem die lunchpauze dan even om de volgende de dag te plannen. Denk dan bijvoorbeeld aan je maaltijden (als je vaak vergeet om te eten), en niet aan die belangrijke meeting die morgen op de planning staat. Je hebt tenslotte een work break, dus probeer werk even zo veel mogelijk te vermijden om je koppie leeg te krijgen.

5x heerlijke lunchrecepten die binnen een handomdraai op tafel staan

The Everygirl

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.