Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 16 jul 2018

Beschadigd haar door de zon? Met deze 5 tips voorkom je een vogelnest

Heerlijk, het weer van de afgelopen tijd en ons zal je er dan ook geen moment over horen klagen, maar helaas doet de brandende zon maar weinig goeds voor je haar. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarop je beschadigd haar kunt herstellen, zonder meteen een fortuin bij de kapper uit te hoeven geven.

Beschadigd haar herstellen

Het is zomer, dus de kans zit er dik in dat je regelmatig op het strand of aan een zwembad ligt. Het is algemeen bekend dat zeewater en chloor behoorlijk beschadigend zijn, en ook de brandende zon en je hoofdhuid zijn geen lekkere combi. een Met de volgende eenvoudige stappen voorkom je dat je aan het einde van de zomer rondloopt met een vogelnest op je hoofd.

1. Hydrateer, hydrateer, hydrateer

Ongeacht je haartype is stap 1 al-tijd hydratatie. Investeer in een goed masker of knutsel zelf wat in elkaar met kokosolie en avocado. Zorg er in ieder geval voor dat je regelmatig een haarmasker gebruikt, om je haar goed te hydrateren.

2. Verander je routine

Hoewel dit zeker in de zomer nogal een opgave kan zijn, probeer toch je haar zo min mogelijk te wassen. Twee of drie keer in de week zou genoeg moeten zijn. Het kan zijn dat je haar hier een tijdje aan moet wennen, maak in die periode van droogshampoo je beste vriend. De Batiste droogshampoo is hier favoriet, ook voor bruin haar.

beschadigd haar, vrouw nat haar buiten

3. Weg met die zeezoutspray

Waar zeezoutspray in de winter niet zo heel veel kwaad kan, is het in de zomer je grootste vijand. Je haar is al droog, dus je wilt voorkomen dat het nóg droger wordt. Kies in plaats daarvan juist voor een vochtinbrengende spray. Heb je fijn haar? Dan zijn er ook fijne lightweight-sprays zoals deze van Aveda.

4. Color correct

De zon en chloor in zwembaden kunnen ervoor zorgen dat gekleurd haar dof wordt of kleur verliest. Vervelend, maar niet onherstelbaar. Gelukkig zijn er speciale producten die de ondertoon van je gekleurde haar weer herstellen, zoals deze van L’Oréal voor blondines en deze voor brunettes.

5. Weg met die gespleten punten

Lekker weer gaat vaak gepaard met gespleten haarpunten. De enige échte oplossing hiervoor is natuurlijk een retourtje kapper, maar je kunt het ook nog even uitstellen. Zorg er in ieder geval voor dat je je haar altijd goed blijft hydrateren, en daarnaast zou je nog een product kunnen gebruiken dat je haarpunten tijdelijk ‘lijmt’, zoals dit product van Ghd. Het is dus geen blijvende oplossing, maar wel heel fijn om een kappersbezoek nog even uit te kunnen stellen.

Met deze tips zorg je ervoor dat je coupe deze intense hitte in ieder geval overleeft. Nu jijzelf nog. Sterkte.

Dit vind je ook interessant:

5 zomerkapsels waarmee je de hitte gegarandeerd overleeft

Bustle

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Beschadigd haar door de zon? Met deze 5 tips voorkom je een vogelnest
Sluiten