Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Bridgerton is nu de best bekeken Netflix-serie ooit

Als het om Netflix gaat, zijn we altijd opzoek naar nieuwe parels. En dat kwam de afgelopen maanden wel goed, met The Queen’s Gambit, Bridgerton en Lupin. De series stonden allemaal in de top 5 best bekeken Netflix-series in de eerste 28 dagen, toch kan er maar een de beste zijn. Gisteren maakte de streamingdienst bekend dat Bridgerton officieel de best bekeken Netflix-serie ooit is.

En wij vinden dat niet zo gek, want we zijn compleet obsessed met Bridgerton.

Best bekeken Netflix-serie

Hoewel de serie al dik een maand op Netflix staat, is hij nog steeds enorm populair. Netflix maakte gisteren bekend dat de Britse serie door 82 miljoen huishoudens bekeken is sinds het debuut op Eerste Kerstdag. Dat betekent dat Bridgerton de fantasieserie The Witcher van de eerste plaats stoot, deze had 76 miljoen streams in de eerste 28 dagen. Lupin had 70 miljoen streams en The Queen’s Gambit pakte ruim 62 miljoen streams.

Netflix meldt dat Bridgerton in elk land in de top 10 heeft gestaan, behalve in Japan. In 83 landen stond de serie op nummer één, inclusief de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Frankrijk, India en natuurlijk Nederland. En het succes slaat ook door in de boeken waar Bridgerton op gebaseerd is, meldt Netflix. “Indeed, the success of Bridgerton propelled the books into The New York Times bestseller lists for the first time, and 18 years after they were first published.”

Bridgerton

Netflix maakt het nieuws bekend met een compilatie van hilarische TikTok-video’s van fans. Ze doen karakters uit de serie na of zingen stukken uit Bridgerton. Het nieuws komt een week nadat de streamingdienst bekend maakte dat er een tweede seizoen van de serie komt. Dat deden ze met een officieel statement van de bekende Lady Whistledown. Wij kunnen nu al niet wachten op een nieuw seizoen van de hitserie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.