Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze overeenkomst tussen The Crown en Bridgerton hebben we allemaal gemist

Hoewel Bridgerton een maand geleden al uitkwam, is de serie nog steeds alles waar we over kunnen praten. Zo ontdekten een aantal oplettende fans moderne blunders in de serie en kwamen we erachter waar we de cast van kennen. Nu heeft het internet weer iets opmerkelijks ontdekt: er zijn overeenkomsten tussen Bridgerton en onze andere Netflix-obsessie The Crown.

En deze overeenkomst hebben we allemaal gemist tijdens het bingewatchen van Bridgerton.

Bridgerton en The Crown

Hoe langer de serie op Netflix staat, hoe meer feitjes er boven water komen. En hoewel The Crown en Bridgerton zich allebei afspelen in het Verenigd Koninkrijk en over het verleden gaan, zijn de series een wereld van verschil. Dat blijkt toch niet helemaal waar, want TikTok-gebruiker @rakhee_81 ontdekte veel overeenkomsten.

De series zijn allebei gefilmd op de mooiste plekken in het Verenigd Koninkrijk, maar we hadden nooit bedacht dat de scènes uit Bridgerton in precies dezelfde kamers als The Crown zijn gefilmd. In The Crown zien we een locatie die het Buckingham Palace moet voorstellen, dat is gefilmd in Lancaster House in Londen en Wilton House in Salisbury. Deze twee locaties zijn ook gebruikt in Bridgerton.

Met een identieke achtergrond, zitten the Queen (Olivia Colman) en Simon Basset (Regé-Jean Page) aan hetzelfde bureau met dezelfde foto’s achter hen. In The Crown moet de locatie Buckingham Palace voorstellen, terwijl het in Bridgerton het huis van Simon en Daphne is.

@rakhee_81

I guess they saved on the budget by sharing sets! 😂 #bridgerton #dukeofhastings #regejeanpage #thecrown #oliviacoleman #netflixoriginals #fyp

♬ Wildest Dreams – Duomo

Nog een overeenkomst

En als je dacht dat het daarbij bleef, heb je het mis. @rakhee_81 ontdekte ook dat de scène waarin prinses Diana op rolschaatsen door de gangen van Buckingham Palace gaat op dezelfde locatie is als waar Simon en Daphne tegen Queen Charlotte over hun huwelijk praten. Het is duidelijk dat het meubilair in de statige huizen om denkbare redenen niet verplaatst mag worden.

Netflix

Bridgerton Director Julie Anne Robinson had het eerder tegen Deadline al over de restricties die gelden in de huizen. “When you go into a country house, there is far less flexibility than you can ever imagine, you can’t move the bed, you can’t move the painting, you can’t move the wardrobe, and you have to be quite delicate with the furniture.” We willen de series nu opnieuw bekijken om alle overeenkomsten te spotten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.