Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 28 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Mode-iconen Kate Moss, Naomi Campbell, Bella Hadid en Cara Delevingne schitteren op catwalk van Fendi

Afgelopen week was het tijd voor Paris Couture Week. En hoewel de shows nog steeds zonder publiek plaatsvinden, was er genoeg ruimte voor spektakel. Gisteren was het tijd voor het couture-debuut van Kim Jones bij Fendi. De getalenteerde Jones verrast de modewereld keer op keer en ook zijn Haute Couture Spring/Summer 2021-collectie was om te smullen.

Om van de grote mode-iconen op de catwalk nog maar te zwijgen.

Fendi Haute Couture Lente 2021

Op de catwalk van Fendi Haute Couture schitterde iconen als Kate Moss, Naomi Campbell, Demi Moore, Christy Turlington, Bella Hadid en Cara Delevingne. Ook Kate’s dochter Lila liep mee in de show. Dan over Artistic Director Kim Jones, hij is een van de meest gevierde talenten in de mannenmode. Zo is hij vijfvoudig winnaar van verschillende Britse modeprijzen, was hij hoofdontwerper van zijn eigen label en herencollecties van Dunhill en Louis Vuitton. Nu is hij Creative Director van Diors herencollectie en Fendi’s damescollectie.

fendi haute couture 2021
FENDI
fendi haute couture 2021
FENDI

Voor Fendi’s Haute Couture Spring/Summer 2021-show pakte Kim Jones uit door te pronken met iconische modellen in glimmende stukken. En hoewel damescollecties nieuw voor hem zijn, wist hij iedereen te verrassen met een romantische collectie voor Fendi. Hij bracht met de show een ode aan de Bloomsbury Group. Een groep schrijvers, kunstenaars en intellectuelen die aan het begin van de 20e eeuw ontstond in de Londense wijk Bloomsbury.

Iconen op de catwalk

Kim Jones opent zijn nieuwe hoofdstuk voor Fendi met citaten van Virginia Woolf: “Hoe ijdel het ook mag lijken, er wordt gezegd dat kleding belangrijkere functies heeft dan ons warm te houden. Het verandert onze visie op de wereld.” Kim zegt dat hij Virginia Woolf en haal zus Vanessa Bell al zijn hele volwassen bewondert. Zijn collectie is geïnspireerd op de charmes van de leden van de Bloomsbury Group en bevat de perfecte dosis romantiek en glamour.

fendi haute couture
FENDI
fendi haute couture 2021
FENDI

Dan de catwalk, die volstond met iconen uit de modewereld. Bella Hadid liep in een doorschijnende cape en werd vergezeld door Cara Delevingne in een metallic pak. Kate Moss liep samen met haar 18-jairge dochter Lila Grace Moss Hack op de catwalk. Zussen Adwoa en Kesewa Aboah liepen op de catwalk met supermodellen als Christy Turlington en Naomi Campbell. Actrice Demi Moore opende de show in een tweedelig off-shoulder-pak. Lange oorhangers, geborduurde capes met parels, lange slepen, en geborduurde brokaat met kristallen. Kim Jones maakt met inspiratie uit de geschiedenis een moderne collectie die ultrachique oogt. De opvolger van Karl Lagerfeld heeft zichzelf wederom overtroffen.

FENDI
FENDI
fendi haute couture 2021
FENDI

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.