Jaime Andreas
Jaime Andreas Love & Life 29 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Dit zijn de top 10 best betaalde banen voor Nederlandse vrouwen

Bij het kiezen van een opleiding en een baan, is het vooral belangrijk dat je het leuk vindt. Toch is een mooi salaris niet geheel onbelangrijk. Geld maakt namelijk niet gelukkig, maar het maakt wel veel mogelijk. Daarom is het misschien handig om te weten wat de best betaalde banen voor vrouwen in Nederland zijn.

Onderzoeksbureau Loonwijzer heeft onder elkaar gezet wat de best betaalde banen voor vrouwen zijn. Wie weet zitten er een aantal verrassingen tussen.

De best betaalde banen voor Nederlandse vrouwen

Wil jij graag tandarts worden? Dan heb je geluk. Uit een onderzoek van het UWV hebben mensen met een universitaire opleiding tandheelkunde, de meeste kans op een baan met een goed startsalaris. Tandarts prijkt dan ook bovenaan in dit lijstje van best betaalde banen. Achter de banen hebben we het bruto-uurloon vermeld.

1. Tandarts (€32,08)
2. Directeur of adjunct-directeur P&O en sociale zaken (€27,42)
3. Eigenaar-directeur (€27,37)
4. Vestigingsbedrijfsleider of manager (€26,41)
5. Bedrijfsjurist (€25,73)
6. Kantoordirecteur (€25,34)
7. Afdelingshoofd research en development, onderzoek (€25,06)
8. Commercieel directeur (€24.55)
9. Human resource manager (€24,54)
10. Personeelsmanager (€24,54)

Meer geld als leidinggevende

Opvallend aan dit lijstje is dat vooral banen als leidinggevende goed verdienen. Acht van de tien banen uit het lijstje, hebben namelijk te maken met managen en leidinggeven. Loonwijzer vertelt hierbij dat leidinggevenden meestal meer verdienen dan mensen zonder leidinggevende functie in hetzelfde beroep. Vrouwen in managementfuncties zijn volgens de Emancipatiemonitor van 2018 wel gestegen, maar nog steeds ondervertegenwoordigd.

In de detailhandel, de zorg en het onwijs werken relatief veel vrouwen. Administratieve functies in alle sectoren worden vaak bekleed door vrouwen. Ook bij de overheid en in de culturele sector zijn veel vrouwen te vinden.

De banen uit het lijstje zijn zeker iets om in je loopbaan naartoe te werken en voor te streven, mocht je dat willen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.