Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Entertainment 12 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Van boek naar beeld: dit zijn de beste boekverfilmingen ooit

Boekverfilmingen brengen je favoriete verhalen tot leven op het witte doek, waardoor we kunnen genieten van de wereld van onze favoriete personages en avonturen. Ze geven ons de kans om de betovering van het geschreven verhaal te zien in levende beelden, waardoor lezers en kijkers opnieuw kunnen genieten van de opwinding en emoties die deze verhalen omhoog haalden.

The Devil Wears Prada

Een iconische film die ooit begonnen is als boek, geschreven door Lauren Weisberger, is de film The Devil Wears Prada. Het verhaal gaat over de ambitieuze jonge journaliste Andrea Sachs, die een baan krijgt als assistent van de veeleisende hoofdredacteur van een bekend modeblad, Miranda Priestly. Hoewel het niet wordt benoemd, weten we allemaal dat dit verhaal eigenlijk over Anna Wintour gaat.

The Movie Database

The Hunger Games

Wie kent The Hunger Games nu niet? De trilogie, geschreven door Suzanne Collins, heeft geleid tot een wereldberoemde filmserie. The Hunger Games neemt je mee naar het dystopische land van Panem, waar de heldin Katniss Everdeen wordt gedwongen deel te nemen aan een dodelijke strijd voor overleving in de jaarlijkse Hunger Games.

The Movie Database

To All The Boys I’ve Loved Before

Een andere populaire boekverfilming, vooral onder de meiden, is de film To All The Boys I’ve Loved Before, die gebaseerd is op het gelijknamige boek van Jenny Han. Het verhaal gaat over het leven van Lara Jean Covey, een tiener die geheime liefdesbrieven schrijft aan jongens die ze leuk heeft gevonden, maar deze nooit verstuurt. Wanneer de brieven plotseling worden verzonden, wordt Lara Jean geconfronteerd met de gevolgen en wordt ze betrokken bij romantische verwikkelingen met een van de ontvangers, Peter Kavinsky.

The Movie Database

The Maze Runner

De sciencefiction film die is gebaseerd op het gelijknamige boek van James Dashner, is The Maze Runner. De film en het boek gaan over Thomas, die wakker wordt in een mysterieuze doolhofgemeenschap met geen enkele herinnering van zijn verleden. Samen met andere jonge “Grievers” moet hij proberen te ontsnappen aan het gevaarlijke doolhof en de geheimen ervan ontrafelen.

The Movie Database

Divergent

Een roman van Veronica Roth. Het verhaal speelt zich af in een dystopische toekomst waarin de samenleving is verdeeld in verschillende facties op basis van persoonlijkheidskenmerken. De hoofdpersoon, Tris Prior, ontdekt dat ze een ‘divergent’ is, wat betekent dat ze niet in één specifieke factie past en een bedreiging vormt voor de strenge regering. De film volgt Tris terwijl ze vecht tegen onderdrukking en samenzweringen, terwijl ze haar eigen identiteit ontdekt en strijdt voor vrijheid.

The Movie Database

The Fault in Our Stars

De hartverscheurende en ontroerende boekverfilming The Fault in Our Stars is gebaseerd op het boek van John Green. Beide vertellen het verhaal van Hazel Grace Lancaster en Augustus Waters, twee tieners die elkaar ontmoeten tijdens een steungroep voor kankerpatiënten. Hun beginnende romance bestaat niet alleen uit liefde, maar ook uit diepgaande verkenning van het leven, dood en de betekenis van het bestaan.

The Movie Database

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.