admin
admin Love & Life 19 augustus 2018

Enge dromen? Dit is wat die nachtmerries betekenen

Heb je weleens last van nachtmerries? En dan ook nog eens nachtmerries die gaan over je uiterlijk of lichaam? Super vervelend natuurlijk, maar er zit een betekenis achter deze nare dromen. Wij leggen het je uit.

Beauty nachtmerries

Zwetend wakker worden is vreselijk. Middenin de nacht jezelf moeten overtuigen dat wat je net gedroomd hebt niet echt is, is niet relaxed. Misschien dat je minder in paniek bent als je weet wat er achter deze dromen zit.

1. Je tanden vallen uit

Wat deze droom betekent, ligt dichtbij jezelf. Je tanden zijn namelijk het begin van vertering, omdat het je eten kauwt. Als je droomt dat je tanden uitvallen, betekent dit het je niet lukt om iets te ‘verteren’ wat er in je leven gebeurt.

Of het nu een relatie is waar je uit moet, maar het lukt je niet om de knoop door te hakken, of je bent niet tevreden met je baan, maar het lukt je niet om een nieuwe te vinden. Het kan van alles zijn. Het betekent dat gebeurtenissen je overkomen, in plaats van dat je controle neemt.

2. Je haar valt uit of wordt afgeknipt

Wanneer je haar uitvalt in je droom dan staat dit symbool voor een bepaalde angst. Haar en nagels zijn namelijk een van de weinige dingen aan ons lichaam die nooit stoppen met groeien. Wanneer dit dus uitvalt, betekent dit je contact verliest met een groot onderdeel van jezelf.

Als je haar wordt afgeknipt, staat dit symbool voor een grote verandering in je leven. Ons gezicht is de expressie van wie we zijn. Dus als je haar afgeknipt wordt, betekent dit dat je aan mensen wilt laten zien wie je echt bent.

Een andere verklaring van een nieuw kapsel in je droom is dat je teveel nadenkt. Het knippen van je haar kan betekenen dat je een deel van je gedachten wilt loslaten.

3. Je hebt een enorme uitslag

Het hebben van een vreselijke uitslag in je droom, betekent dat er iets aan de hand is in je leven. Je voelt je kwetsbaar. Daarnaast staat deze droom ook symbool voor angsten.

Dit kan een uiting zijn van angsten die veroorzaakt worden door dingen die in de wereld gebeuren, of iets wat dichterbij je ligt. Misschien word je gepest of ben je bang een vriendin of familielid te verliezen.

4. Je krijgt een grote puist

Een puist is een onzuiverheid van binnen. Er is iets aan de hand in je leven dat eruit moet, maar wat je niet laat gaan. Dit kan fysiek zijn, bijvoorbeeld omdat je teveel drinkt of slecht eet. Maar het kan ook iets persoonlijks zijn wat niet goed voor je is. Misschien ga je om met verkeerde mensen of hang je met mensen die je simpelweg niet gelukkig maken.

Wat in ieder geval zeker is, is dat deze droom alleen komt wanneer het niet langer kan. Waar deze droom ook voor staat, het betekent dat je het niet langer kan negeren.

5. Je oog wordt eruit geprikt

Dit is misschien wel de ergste droom uit dit lijstje. Wat essentieel staat, is om welk oog het gaat. Je rechteroog staat in contact met de linkerkant van je brein, de rationele kant. Dus wanneer dit oog uitgeprikt wordt, betekent dat dat je dingen niet logisch ziet.

Je linkeroog staat in contact met de rechterkant van je brein, je creatieve kant. Dit betekent dat je dingen niet meer je verbeelding kan zien. Als je je inspiratieloos voelt, verander dan de route die je loopt naar werk of kook een gerecht wat je normaal nooit kookt. Zorg er in ieder geval voor dat je je creativiteit aanwakkert.

6. Je bent publiekelijk naakt

Een echte klassieker op gebied van nachtmerries. Wanneer we naakt zijn, zijn we onszelf. Toch leven we in een maatschappij waarin we een bepaalde manier moeten zijn om geaccepteerd te worden, wat in principe bullshit is. Maar toch, wanneer je naakt bent kan je alleen je waarheid van je lichaam laten zien in plaats van de persoon die je door middel van je kleding uitstraalt. Dit laat je kwetsbaar voelen.

Als je deze droom (vaak) hebt, dan is het tijd om een beetje self-love in je leven te brengen. Treat yo self, ga op vakantie, doe een maskertje op of iets dergelijks. Zorg er in ieder geval voor dat je vanaf nu alleen nog maar fijne dromen hebt.

Popsugar

Reageer op artikel:
Enge dromen? Dit is wat die nachtmerries betekenen
Sluiten