Renée
Renée Love & Life 2 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek bewijst: ‘squirten’ is toch echt niet veel anders dan plassen

Zo’n tachtig procent van de mannen heeft er wel eens over gefantaseerd en op pornografische websites zijn squirt-video’s ook mega populair. Toch is er een onderzoek dat bewijst dat squirten niet heel veel meer dan plassen is.

Voor een onderzoek van International Society for Sexual Medicine werden 7 vrouwen onderzocht die met regelmaat squirten wanneer ze klaarkomen. Er werd niet enkel de samenstelling van de geëmitteerde vloeistof onderzocht, maar ook of er een verschil was in de samenstelling vóór en na seksuele opwinding.

Tijdens het onderzoek werden echografiën gemaakt en urine-samples afgenomen na het vrijwillig urineren, tijdens de seksuele stimulatie (alvorens het squirten) en direct na het squirten. Ureum, creatinine, urinezuur en prostaat-specifiek antigen werden aangetroffen in alledrie de samples, in vrij gelijke concentraties.

Na het vrijwillige urineren was de blaas volledig leeg, tijdens de seks raakte deze weer vol en na het squirten was deze weer helemaal leeg. Wel was er één klein verschil in consistentie wat betreft de samples nét voor en na het squirten: hierin werd bij 5 van de 7 vrouwen prostaatafscheiding aangetoond, dat niet aanwezig was in de eerste ‘vrijwillige’ sample.

Maar voor alle duidelijkheid: het blijft gewoon urine, elke vrouw met een blaas kan het, en het is dus geen uniek gebeuren dat zich slechts bij een geselecteerd groepje vrouwen omzet in liquid fairy dust. De samenstelling kan iéts anders zijn bij sommige vrouwen, maar het overgrote gedeelte van de ontsnappende vloeistof blijft niets meer en niets minder dan plas.

NCBI

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.