Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Home & Interior 28 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Beter slapen door Feng Shui? Dan wil je je slaapkamer z贸 inrichten

Jouw slaapomgeving heeft veel invloed op de kwaliteit van jouw slaap. Tenminste, dat wordt ons verteld door de leer van Feng Shui. Dus wil je beter slapen, en dat alleen door het aanpassen van de inrichting van je slaapkamer? Lees dan vooral verder, want we gaan je er alles over vertellen in dit artikel.

Je hebt vast wel eens gehoord van Feng Shui, maar wat is het nu precies? Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie over hoe jouw leefomgeving jouw gevoel en geluk kan be茂nvloeden. Je kunt dit dus ook in de slaapkamer toepassen, zodat je beter slaapt en daardoor gelukkiger wordt.

In dit artikel vertellen we je een aantal tweaks waarmee jij jouw slaapkamer helemaal op de Feng Shui-manier inricht.

3 tips voor een Feng Shui slaapkamer

Tip: voordat je start met de onderstaande aanpassingen in je slaapkamer, is het belangrijk om de plek waar je slaapt op te ruimen. Rommel zorgt voor een negatieve energie waar je niet lekker in slaapt.

1. De plek van je bed

Voor een van de belangrijkste regels van Feng Shui heb je misschien een verhuizing in je eigen slaapkamer nodig. De regel luidt namelijk: zorg ervoor dat je altijd de deur van je slaapkamer kunt zien als je in bed ligt. Dit staat bekend als de 鈥榗ommand positie鈥. Jij hebt namelijk dan de controle over de kamer: je ziet wie er binnen komt.

Een bed moet daarnaast altijd een hoofdbord hebben, dit biedt stevigheid. Niet alleen bij jouw bed, maar volgens Feng Shui ook in het leven. Een zacht hoofdbord is een betere keuze dan een hard exemplaar. En kies voor ronde vormen. Een rond hoofdbord, of in elk geval afgeronde hoeken, is meer Feng Shui dan een vierkant hoofdbord met puntige hoeken.

2. Feng Shui = double trouble

In de leer van Feng Shui zijn duo鈥檚 erg belangrijk. Dit staat voor gezelligheid, harmonie en een liefdevolle energie. Zorg er dus voor dat jouw slaapkamer ingericht is voor twee personen, ook als je the single life leeft. Twee nachtkastjes, twee kussens, een nachtlampje aan beide kanten van het bed鈥 je snapt 鈥榤 vast.

3. Kies de juiste kleur

Kleuren zijn onwijs belangrijk, vertelt de leer van Feng Shui ons. De juiste kleuren zorgen er namelijk voor dat jouw slaapkamer een oase van rust wordt, en dat komt jouw nachtrust zeker ten goede. Een greep uit de kleuren die je w茅l moet kiezen:

  • Gebroken wit
  • Cr猫mekleuren zoals beige
  • Chocoladebruin
  • Perzik-tinten

Zijn deze kleuren niets voor jou, en vind je het niet erg om een beetje van de regels af te wijken? Dan zijn deze geschikte slaapkamerkleuren misschien wel iets waar jij warm van wordt. Die zijn namelijk iets kleurrijker, maar alsnog rustig.

Dit is wat werken vanuit je slaapkamer doet met je mentale gezondheid

Mindbodygreen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.