Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Celebrity 23 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Beyonce gaf omstreden optreden met dochter Blue Ivy

Het is al bijna vijf geleden dat Beyoncé een optreden gaf, maar dit weekend kwam daar verandering in. Ze gaf een exclusief optreden in het Atlantis The Royal resort in Dubai, wat voor flink wat ophef zorgt.

Queen B is back, maar niet zonder wat commotie.

Concert van Beyoncé voor opening van luxe resort in Dubai

Afgelopen zaterdag werd het Atlantis The Royal resort in Dubai geopend. Het resort zal op 10 februari haar deuren openen voor publiek, maar zorgde van een knaller van een “onofficiële” opening voor journalisten, celebrities en influencers. Een klein voorproefje: het hotel bestaat uit 795 kamers, 17 restaurants, een waterpark, een aquarium en heeft uitzicht over Palm Island, de Arabische Zee en de futuristische skyline van Dubai. Wie hier verblijft kan heel wat verwachten. Moge dat nou net zijn wat het resort op spectaculaire wijze duidelijk maakte met een optreden van niemand minder dan Beyoncé.

Verrassingsoptreden van Blue Ivy

Alsof het enorme podium, de ontelbare dansers, de exorbitante vuurwerkshow, onbetaalbare outfits (van onder andere Dolce & Gabbana en Atelier Zuhra) en het wereldberoemde publiek (hi Halle Bailey, Kendall Jenner en Rebel Wilson) nog niet genoeg was klom er nog een extra speciale gast het podium op.

Blue Ivy Carter, de oudste dochter van Beyonce en Jay Z, kwam tijdens het nummer Brown Skin Girl het podium op. De 11-jarige Blue Ivy is in het nummer te horen en bewees haar starquality. Helaas was het tijdens het concert verboden om foto’s en videos te maken. Gelukkig waren er toch een paar ongehoorzame bezoekers. Zo zijn er meerdere beelden van de moeder en dochter op social media te vinden en vertelde een bron aan Page Six dat Blue Ivy er volwassen uitzag, meedanste met het lied, een microfoon in haar hand had, maar niet zong.

Monsterbedrag voor concert van een uur

Nu krijg je Queen Bey niet zomaar op het podium met haar dochter. Naar verluidt betaalde het hotel 24 miljoen dollar voor het privéconcert dat 75 minuten duurde. Dat Bey het optreden een uur te laat liet beginnen waren genodigden al snel vergeten. Ze trapte de avond af met een cover van “At Last” van Etta James, een van haar favoriete nummers en verzorgde een avond vol haar grootste hits zoals “Halo“, “Beautiful Liar” en “Crazy in Love”.

Omstreden locatie zorgt voor teleurstelling bij fans

Ondanks al het spektakel heeft het optreden niet bij iedereen gezorgd voor lof en waardering. Haar meest recente album, genaamd Renaissance, gaat namelijk over de ‘Ballroom Culture’, waarmee ze zwarte en queer helden uit de disco- en housescene van de 70’s eert. Waar je zou verwachten dat een artiest zo veel mogelijk laat horen van een nieuw album deed Beyonce juist het tegenovergestelde. Er was juist helemaal niks te horen van Renaissance. Hiervoor werd niet voor niks gekozen. Homoseksualiteit is strafbaar in de Verenigde Arabische Emiraten. En niet zomaar: mensen van hetzelfde geslacht die de liefde bedrijven kunnen zelfs de doodstraf opgelegd worden. Op zijn minst teleurstellend en shockerend te noemen dat een artiest die met veel regelmaat opkomt voor de lhbtiq+ community zich tot een concert laat verleiden op zo’n omstreden locatie.

Beyoncé deelt iconische Halloweenfoto met al haar kinderen (wel 4 dagen te laat)

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.