Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 18 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Billie Eilish ligt onder vuur vanwege racistische uitingen in TikTok-video

Billie Eilish ligt compleet onder vuur op social media nadat er afgelopen maandag een video opdook waarin ze racistische uitingen doet. De video is een compilatie van racistische uitingen door de superster en verscheen afgelopen week op TikTok. TikTok-gebruikers zijn woest en willen de zangeres cancellen.

Het is onbekend van wanneer de beelden zijn.

Billie Eilish doet racistische uitingen

De compilatie van racistische uitingen werd afgelopen maandag door TikTokker @lcxvy op het platform gedeeld en gaat compleet viral. In de beelden is te zien dat Billie Eilish een Aziatisch accent imiteert en dat ze ‘chink’ zegt. Dat is een beledigende term die verwijst naar een persoon van Chinese afkomst. Verder zien we dat Billie in de video een “zwart-accent” gebruikt, waarna ze wordt aangesproken door haar broer Finneas.

Billie Eilish is nu officieel blondine en deelt foto’s op Instagram

De video staat sinds deze week op TikTok en is al door een miljoen mensen bekeken. Fans reageren geschokt en zeggen dat Billie Eilish met een goede verklaring moet komen. Anderen zijn van mening dat de zangeres per direct gecancelled moet worden, zoals ook bij andere celebrities gebeurt. Andere fans zeggen weer dat de uitingen van Billie komen door haar Tourette-syndroom.

@lcxvy

Reply to @.lisqvz #billieeilish #billieeilishcancelled lol

♬ original sound – lena :]

Queerbaiting

Eerder werd Billie Eilish al beschuldigd van queerbaiting door beelden van haar nieuwste videoclip voor Lost Cause. Queerbaiting is een marketingtechniek die wordt gebruikt om queer-kijkers aan te trekken, waarbij romantische of seksuele spanning onder mensen van hetzelfde geslacht opzettelijk wordt gecreëerd. Op de foto zien we Billie met andere vrouwen terwijl ze hun tong uitsteken en dicht bij elkaar staan. In de caption van de foto schreef ze, “i love girls.”

Eerst dachten fans dat Billie Eilish met de post uit de kast kwam, maar later werden haar acties weer in twijfel getrokken. Ze zou publiek willen trekken door zich seksueel met andere vrouwen te gedragen. Billie heeft nog niet gereageerd op het commentaar.

Billie Eilish is begonnen aan TikTok en haar eerste video’s zijn hilarisch

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.