Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Fashion 18 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Dior presenteert haar Cruise 2022-collectie in een dromerige setting in Athene

Dior presenteerde gisteren de eerste grote catwalkshow met publiek sinds het uitbreken van het coronavirus. De show vond plaats in het Panathenaic Stadium in Athene met marmeren tribunes die gevuld waren met meer dan 700 gasten en een prachtige, dromerige Cruise 2022-collectie van het modehuis.

We vertellen je alles over Dior Cruise 2022.

Dior presenteert Cruise 2022-show in Athene

Het Panathenaic Stadium is het stadion waar de eerste Olympische Spelen werden gehouden en diende als sportplek voor de oude Grieken. Nu werd de arena omgetoverd voor Dior en mochten er meer dan 700 gasten plaatsnemen op de marmeren tribunes. De 50-meter lange catwalk werd verlicht door rijen lichtjes en vuurpotten en betoverende modellen liepen op het geluid van de Griekse zangeres Ioanna Gika, die werd begeleid door een orkest.

De Cruise 2022-collectie van Dior paste dan ook perfect bij de locatie en werd geïnspireerd door de oude Griekse mythologie. We zagen gedrapeerde jurken die werden gecombineerd met sportieve schoenen, daarmee werd ook de origine van de arena nogmaals aangehaald en werd teruggedacht aan de Olympische Spelen. Dat was een bewuste keuze volgens Creative Director Maria Grazia Chiuri. Ze vertelt aan WWD, “It gives this idea that they are not statues, but are active in the world. It’s really something absolutely contemporary: all the things that are under the dress are technical things that you can use also to run.”

Collectie

De gehele Cruise 2022-collectie had dan ook een sportief karakter. Maria Grazia Chiuri wil dat vrouwen door de jurken in staat zijn om vrij en actief te bewegen. Ze combineert de meest chique looks met futuristische sneakers en hoge kousen van Christian Dior. Wederom staat female empowerment vooraan in haar collectie, maar verdiepte ze zich ook echt in de oud Griekse cultuur. Ze begon met het lezen van Griekse mythen en probeerde elementen van de oude Griekse Wereld naar de moderne wereld mee te nemen. Onze favoriete looks van de collectie vind je hieronder:

Dior
Dior
Dior
Dior
Dior

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.