Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Celebrity 22 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Billie Eilish reageert via Instagram op racistische uitingen in video

Afgelopen week ging een TikTok-video viral waarin Billie Eilish verschillende beledigende en racistische uitspraken deed. De 19-jarige popster reageerde aanvankelijk niet op de video, maar heeft nu toch een reactie gegeven via Instagram.

Ze gaf de reactie via een Instagram Story.

Billie Eilish reageert op racistische video

TikTokker @lcxvy plaatste een week geleden een filmpje op haar kanaal, waarop beelden te zien waren van Billie Eilish. In de beelden deed ze beledigende uitspraken over de Aziatische gemeenschap. De video kwam naar buiten toen Billie’s vriend, Matthew Tyler Vorce, excuses maakte voor uitingen van racisme en homofobie. Eerder werd Billie ook al beschuldigd van queerbaiting. Na het verschijnen van de video werd de hashtag #billieeilishcancelled in het leven geroepen en cancelden meerdere mensen haar via social media.

Billie Eilish ligt onder vuur vanwege racistische uitingen in TikTok-video

Nu reageert de popster op de video en haar uitingen via een Instagram Story die ze op maandagavond plaatste. Daar vertelt ze dat het om een video gaat waarin ze 13 of 14 jaar oud was en een nummer gebruikte uit een nummer waarvan ze niet wist dat het een denigrerende term was. “I mouthed a word from a song that at the time I didn’t know was a derogatory term used against members of the Asian community. I am appalled and embarrassed and want to barf that I ever mouthed along to that word.”

billie eilish video
Instagram / @billieeilish

Excuses

Ze schrijft in de Instagram Story ook dat ze beseft dat er ondanks haar onwetendheid en leeftijd geen excuus is voor het feit dat het kwetsend was. Volgens Billie was het nummer de enige keer dat ze het woord heeft gehoord en is het verder nooit door iemand in haar buurt gebruikt. Daarna biedt ze nogmaals haar excuses aan.

@lcxvy

Reply to @.lisqvz #billieeilish #billieeilishcancelled lol

♬ original sound – lena !!!

Verder heeft ze het over de video waarin ze door haar broer Finneas wordt aangesproken op haar ‘zwarte accent’. Volgens haar verklaring op Instagram gebruikt en verzint ze al jaren stemmetjes en was het niet bedoeld om een accent of cultuur te imiteren. “I not only believe in, but have always worked hard to use my platform to fight for inclusion, kindness, tolerance, equity and equality.”

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.