Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Bimbocore is de nieuwe fashiontrend op TikTok en Hailey Bieber is fan

Hailey Bieber is een waar stijlicoon, daar kunnen we niet meer omheen. Of je er nu van houdt of niet: Hailey straalt in alles wat ze draagt – al is dat soms bijzonder weinig. Wij zijn fan. De nieuwste TikTok-trend ‘bimbocore’ is Hailey op het lijf geschreven. Wij leggen je uit waarom deze fashiontrend symbool staat voor het hedendaags feminisme en welke celebrities al gespot zijn in bimbocore outfits.

Bimbo-wat? Denk roze, denk feminine vormen en denk Barbie. Deze stijl is all about nostalgische sexiness. Geïnspireerd door iconen als Regina George, Paris Hilton en Elle Woods. Je weet wel, in de tijd van Chihuahua’s in schoudertasjes en Juicy Couture trainingspakken.

De fashiontrend ‘bimbocore’ neemt TikTok over

Dankzij TikTok neemt de Y2K-mode het weer over. Low rise jeans, zichtbare strings en korte tops: het kan allemaal. Hyper-femininity als statement tegen het zien van vrouwelijkheid als ‘zwak’. Om er krachtig uit te zien heb je geen oversized blazer of masculine-blouse nodig: vanaf nu zijn korte roze rokjes en ultra-vrouwelijke outfits net zo powerful.

De term ‘bimbo’ is door mannen – obviously – in het leven geroepen voor vrouwen die sexy, aantrekkelijk en ‘niet intelligent’ zijn. Vrouwen reclaimen dit seksistische stereotype nu door zich te kleden hoe ze willen en hoe dan ook kracht uit te stralen – ongeacht hoe de maatschappij dit beoordeelt. We stan.

 

@h4ck.mag

✨Are you?✨ #bimbofication #bimboficationtiktok #bimboficationapplication #learnontiktok #feminism #y2kaesthetic #bimboaesthetic #trashyaesthetic

♬ Relaxing lofi music(1014185) – Akase

 

Hailey Bieber en Megan Fox in full bimbocore

De Hollywoodsterren geven hun eigen draai aan dit nieuwe fenomeen. Met succes, want kunnen we het even hebben over deze look van Hailey? In een prachtig roze mindress van Versace, met een overlaoad aan diamanten en geweldige platform boots. Miss Biebs beleeft hier haar eigen Barbie-moment. En terecht.

Net als Megan Fox, die zich tijdens de première van MGK’s documentaire Life In Pink onderdompelde in het thema. Roze all over the place. Stappy, sexy en serieus kort: maar zo mooi.

Wij zijn fan van bimbocore.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.