Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 1 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Thanks Stranger Things: retro kleding is weer helemaal terug

Op 23 mei dit jaar, startte het vierde seizoen van de populaire Netflixserie ‘Stranger Things’. Het nieuwe seizoen vindt plaats in de jaren 80 en wereldwijd zijn de makers geprezen over hoe goed ze de cultuur en retro mode uit de jaren 80 in beeld hebben gebracht. Vandaag is het eindelijk zover, de laatste twee afleveringen van het vierde seizoen komen uit. Zit jij ook zo vol verwachting te wachten?

In de betaal-app Klarna worden er steeds meer grote trends gespot en ja.. de jaren 80 komen daar flink in terug.

Leuke feitjes over de verkoop van retro kleding

• De verkoop van grafische jumpsuits, vooral zichtbaar bij het personage Eleven, steeg in juni met 55% in vergelijking met de eerste vijf maanden van het jaar.
• De verkoop van blousjes met grafische prints, zoals we die op bijna elk karakter uit de serie terugzien, stijgt al een tijdje gestaag. Sinds juni ’22 steeg het aantal verkopen van dit item met 110% in vergelijking met de eerste vijf maanden.

Niet alles uit de serie is populair..
• De verkoop van denim jassen, die graag gedragen worden door Nancy Wheeler, daalde met ruim 44% en denim vesten – zoals gedragen door het personage Eddie Munson – daalde met 42%.

Niet alleen kledingitems zijn populair onder de Nederlanders, maar ook gebruiksvoorwerpen die we in de serie zien werden aanzienlijk populairder

• Polaroidcamera’s komen weer helemaal terug. Sinds de lancering van het vierde seizoen is de verkoop van de in de jaren ‘80 razend populaire camera met 25% gestegen
• In Nederland zijn we dol op nostalgische items. Dat blijkt wel uit de verkoopcijfers van de klaparmband (ook wel snap armband genoemd). In de jaren ‘80 zat geen kind zonder, maar het populaire speelgoed verdween voor lange tijd uit beeld. In juni steeg de verkoop met ruim 374% ten opzichte van de eerste vijf maanden.

Vandaag is dan éindelijk Vol. 2 te zien van de populaire sci-fi serie en wij kunnen niet wachten tot we vanavond kunnen bingen.
Moet je geheugen even opgefrist worden? Lees dan even deze kleine recap van het vorige seizoen!

Recap

Het is zes maanden geleden sinds The Battle of Starcourt terreur en verwoesting naar Hawkins bracht. De vriendengroep worstelt met de nasleep van deze gebeurtenis en wordt voor het eerst van elkaar gescheiden. Daarnaast maken de uitdagingen die de middelbare school met zich meebrengt het er niet makkelijker op. Juist in deze lastige periode krijgt de groep te maken met een nieuwe en angstaanjagende bovennatuurlijke dreiging, met een gruwelijk mysterie tot gevolg. Het mysterie oplossen is hun enige kans om eindelijk een einde te maken aan de verschrikkingen van de Upside Down.

Can’t wait – In het vierde seizoen van Stranger Things gaan we veel nieuwe gezichten zien

Klarna

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.