Mesticia Da Silva
Mesticia Da Silva Love & Life 10 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Fabel of feit: een vibrator maakt je clitoris minder gevoelig

Misschien heb je het wel eens mee gemaakt: Je hebt iets te veel fun gehad met je favoriete vibrator, maar een paar minuten later vraag je je ineens af of het mogelijk is dat je clitoris ongevoelig wordt na het te veel gebruiken van je seksspeeltje… Dit verpest natuurlijk meteen dat fantastische orgasme en ben je in plaats van satisfied, gestrest AF. Maar waar komt dit gerucht vandaan en is het überhaupt wel waar? Wij hebben het voor je onderzocht!

Maakt het gebruiken van een vibrator je clitoris echt minder gevoelig of is het allemaal onzin?

Misschien heb je wel eens gehoord van “dead vagina syndrome”, zo niet, misschien ook maar goed ook. De term beschrijft het zogenaamde fenomeen dat door het overmatig gebruiken van je vibrator je kunt ervaren dat je vagina en/of clitoris gevoeligheid verliest of zelfs gevoelloos wordt.

Maar dit is natuurlijk niet waar, en gelukkig maar! Het gebruiken van vibrators zal echt niet voor rare bijwerkingen zorgen, maar het kan geen kwaad om meer te leren over je trillende vriend.

Je vibrator maakt je clitoris NIET minder gevoelig!

Just to be sure, zeggen we het nog een keer luid en duidelijk! Het gerucht dat je vibrator je vagina en/of clitoris minder gevoelig maakt, is een fabel! Het gebruik van vibrators zullen je clitoris, tenzij je iets doet wat je lichaam echt pijn kan doen en dus kan traumatiseren, niet minder gevoelig maken of beschadigen.

Het gebruiken van seksspeeltjes heeft zelfs meer voordelen voor je mentale en fysieke gezondheid, dan de risico’s die je loopt bij het gebruiken van een vibrator. Zo kan het gebruiken van een vibrator helpen bij dingen als stemmings- en slaapverbetering en een goede hartgezondheid.

Kortom: laat je niet afschrikken door angstaanjagende verhalen die over het gebruik van vibrators verteld worden. Ben je iemand die het fijn vindt om ze te gebruiken, doe dit dan ook vooral! Maar denk je dat je tijdens andere scenario’s moeite hebt om klaar te komen, omdat je je favoriete speeltje niet bij de hand hebt, bijvoorbeeld tijdens seks met je partner, lees dan vooral verder.

Dit is de reden waarom het vaak moeilijker is om klaar te komen zonder vibrator.

Terwijl je vibrator je de meest fantastische tijd kan geven, kan het speeltje je leven ook op een negatieve invloed hebben op je seksleven. Je kan namelijk gewend raken aan de specifieke manier waarop je je orgasmes bereikt, vooral als je van jezelf al een gevoelige clitoris hebt en je een vibrator altijd op dezelfde specifieke omgeving gebruikt.

Dit kan ertoe leiden dat het moeilijk voor je wordt om klaar te komen door andere seksuele activiteiten, zoals handmatige stimulatie, orale seks en zelfs bij het gebruik van andere vibratie instellingen dan waar je gewend bent.

Je vagina raakt namelijk op een gegeven moment gewend aan de manier waarop je je orgasme opwekt. Met het gevolg dat dit zowel een mentale als een fysieke roadblock vormt voor sommige vrouwen, wat velen beschrijven als een soort “verdovend” gevoel tijdens andere soorten stimulatie. En dit is dus ook waar het fenomeen “dead vagina syndrome” vandaan komt, maar voordat je denkt dat je helemaal niks meer kan met je vagina hebben wij een paar manieren om je opnieuw aan te leren hoe je het gewenste orgasme kan bereiken zonder vibrator.

Dit is alles wat je moet weten over seksuele meditatie – het geheim achter de beste orgasmes

Dit is hoe je elke vorm van seks net zo goed kan laten voelen als je favoriete sekspeeltje.

Om te beginnen is het misschien een goed idee om voor een tijdje *bye, bye* te zeggen tegen je vibrator. Hoe lang deze break moet zijn is voor iedere vrouw anders, zorg er natuurlijk niet voor dat het leidt tot onnodige stress als het na een pauze van je vibrator nog steeds niet helemaal gaat als je wilt, maar probeer sowieso om een of twee dagen zonder te kunnen.

Als je toch niet zonder je speeltjes kunt, kan je ervoor kiezen om een andere toy te gebruiken en af te wisselen tussen de manieren waarop je het gebruikt. Op deze manier gebruik je nog steeds je speeltjes, maar went je lichaam niet aan één specifiek soort sensatie.

Dit is ook een goed moment om, *kuch kuch*, opnieuw kennis te maken met jezelf. Neem de tijd om een beetje ‘self-love’ uit te oefenen, je lichaam te verkennen en te kijken wat goed voelt.

Als je gewend bent om alleen met een vibrator klaar te komen, kan het even duren voordat je gewend bent aan andere soorten ‘bezigheden’ tot een climax te komen – en dit is heel normaal! Maar vergeet natuurlijk niet: Er is helemaal niets mis met het gebruiken van een vibrators en andere seksspeeltjes!

Voor het eerst een vibrator kopen? 5 dingen waar je op wil letten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.