Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 1 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Rijstwater voor je haar: dit is alles wat je erover moet weten

Op het gebied van haar zijn er tegenwoordig genoeg fijne beautyhacks en producten die je voor je coupe kunt gebruiken. Er zijn genoeg huis-, tuin- en keukenmiddelen die je lokken gezond, sterk en glanzend houden. Zo ook rijstwater, een product dat haargroei zou stimuleren.

We leggen je er alles over uit: van hoe je het zelf kunt maken tot hoe je het gebruikt.

Rijstwater: wat doet het voor je haargroei?

Rijstwater voor het haar is al jaren een hot topic onder de haartrends. Het is heel simpel: je gebruikt het water waar de rijst in heeft gekookt voor je lokken. Rijstwater voor het haar is een methode voor sterkere, snellergroeiende en mooiere lokken. Het is een Japanse methode die de Japanners eeuwen geleden al gebruikten voor hun haar.

De methode is overgewaaid naar het Westen, en daar klagen we absoluut niet over. Rijstwater is namelijk alles wat je wilt toevoegen aan je haarroutine: het zou namelijk heel veel voordelen hebben voor het haar. Het bevat veel eiwitten, vitamines, mineralen, antioxidanten en aminozuren. Dit klinkt als een hele lijst, maar het is al een goede reden om het eens uit te proberen. Daarnaast het is super easy zelf te maken: je hebt alleen rijst nodig.

Wat zijn de voordelen van rijstwater?

Zoals we hierboven al noemden bevat rijstwater een hele lijst aan gezonde stoffen, wat ervoor kan zorgen dat jouw haar elastischer, sterker, glanzender, en volumineuzer wordt. Ook zorgt het er voor dat je lokken sneller groeien en geeft het je haar een gezonde uitstraling. En dat is niet het enige: er zijn nog een paar voordelen aan het gebruiken van rijstwater voor je haar.

– Het herstelt het haar van binnenuit (ook dood haar)
– Het vermindert haaruitval
– Het stimuleert bloedstroom naar de hoofdhuid
– Het vermindert een jeukende hoofdhuid
– Het voedt de haarzakjes bij de wortel
– Het vermindert roos
– Het creëert volume, vooral bij krullen

Het is wel belangrijk om te letten op de hoeveelheid proteïne die je haar binnenkrijgt. Bij de Curly Girl Methode komt het namelijk regelmatig voor dat je haar een proteïneoverschot krijgt en dat is alles wat we níet willen.

Hoe maak je het water?

Rijstwater is ontzettend makkelijk om te maken, je hebt namelijk maar één ingrediënt nodig: rijst. Het water is ongeveer vijf dagen houdbaar in de koelkast.

Om het rijstwater in je lokken op te laten nemen is het belangrijk dat je haar zo schoon mogelijk is. Je kunt dus het beste na het wassen van je haar een rijstwaterspoeling doen, wanneer het handdoek droog is. Doe het rijstwater in een sprayflacon en spuit dit over je haar tot je lokken doordrenkt zijn met rijstwater. Masseer het goed in je lokken en je hoofdhuid en zorg dat het rijstwater goed in kan trekken. Doe je haar vervolgens in een knot.

Zet een douchemuts op je hoofd en wikkel hier een handdoek omheen. Laat het ongeveer een halfuurtje intrekken en spoel het daarna uit. Je kunt achteraf een fijn haarmasker gebruiken om je haar te verzachten.

We weten niet hoe het met jullie zit, maar rijstwater is iets wat we ASAP aan onze haarroutine toe gaan voegen. Het is makkelijk, effectief en goed voor je lokken. Ook Cardi B is fan: ze gebruikt al jaren dezelfde haarroutine en producten, onder andere rijstwater. Het resultaat spreekt voor zich.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.