Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Fashion 2 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Brede schouders, smalle taille: deze trend spotten we overal tijdens Copenhagen Fashion Week

Copenhagen Fashion Week is in full swing. Met nog maar een dag in het verschiet, beginnen de komende trends al duidelijk te worden. Over één ding zijn de goed geklede gasten en innovatieve modehuizen het eens: outfits moeten brede schouders hebben en een smalle taille.

De oversized blazer is uit, het getailleerde model is in. Maar ook op andere manieren wordt het zandloper-silhouet gecreëerd.

De grote trend tijdens Copenhagen Fashion Week

Met ‘de grote vier’ modeweken in het verschiet, staat ons nog veel inspiratie te wachten. Ondanks dat de Deense modeweek niet bij die grote vier hoort, is ‘ie wel ontzettend bepalend voor de Nederlandse mode. Het is de modeweek waarbij de looks op straat net zo bepalend zijn als de ontwerpen op de catwalk.

Daarover gesproken. Als we één ding terugzien tijdens deze fashion week, dan is het wel het zandloper silhouet. Veel outfits hebben brede schouders en een smalle taille – wat de look in één klap onwijs stijlvol maakt.

Brede schouders, smalle taille

Op verschillende manieren zien we het klassieke silhouet terugkomen. De getailleerde blazer is groot favoriet. Deze werd in de straten van Kopenhagen veelal gecombineerd met een sjaal om het hoofd.  Street Style, Copenhagen Fashion Week, Copenhagen, Denmark - 01 Feb 2024

Maar niet alleen blazers krijgen extra taille, ook jassen worden met een ceintuur aangetrokken. Meteen een slimme tip: draag je oversized blazers en jassen met een mooie riem of ceintuur. Zo hoef je niet te investeren in een getailleerd exemplaar.

Ook op de catwalks waren de zandloper silhouetten in groten getale aanwezig. Zo spotten we bij Gestuz mooie blazers met een smalle taille.

James Cochrane Gestuz
James Cochrane

Bij ROTATE pakken ze het iets anders aan, daar gaan ze voor jurken met een optisch design. De schouders zijn wijd, maar bij het midden van je jurk loopt het in. Wij zijn verliefd op dit ontwerp.

Ook de jassen zijn volgens zandloper silhouet, in een prachtige natuurtint.

James Cochrane ROTATE
James Cochrane
ROTATEE
James Cochrane James Cochrane

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.