Aartie Narain
Aartie Narain Entertainment 28 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Komt de cast van Bridgerton je bekend voor? Hier ken je ze waarschijnlijk van

De nieuwe hitserie Bridgerton van Netflix is precies wat we in 2020 nodig hadden. De serie wordt ook wel de Gossip Girl van het Regency-tijdperk (reden genoeg om de serie te kijken) en bevat alle drama die je nodig hebt. En terwijl een hoop van de cast nieuw is, zijn er ook een hoop bekende gezichten.

De mix van Gossip Girl en Pride & Prejudice over de Londense elite stond vorige week in Netflix en wij keken hem in één klap af. Herkende jij deze acteurs?

Bridgerton cast

De serie speelt zich af in het begin van de 19e eeuw en toont de elite van Londen tijdens het debutante-seizoen onder toezicht van koningin Charlotte. Phoebe Dynevor speelt de oudste dochter uit de Bridgerton-familie, die familie kan overigens niet wachten om haar uit te huwelijken. Regé-Jean speelt een charmante hertog die nog lang geen plannen heeft om zich te settelen.

Het bekijken van alle acht afleveringen kan ook beginnen te voelen als het spel Wie Is Het? Er zijn namelijk heel veel beroemde gezichten die je zeker herkent van klassieke shows of films. Om de chaos te verduidelijken, hebben wij op een rijtje gezet waar je de acteurs eerder gezien hebt.

1. Adjoa Andoh

Lady Danbury, wordt gespeeld door Adjoa Andoh, vooral bekend van rollen in tv-shows, waaronder Doctor Who, Silent Witness en EastEnders.  Ze speelt haar rol als Lady Danbury perfect en dat kunnen we ook niet anders verwachten. De actrice is namelijk ook een ervaren toneelactrice.

2. Claudia Jessie

Een van de jongere zusjes van Bridgerton is Eloise, gespeeld door de 31-jarige Claudia Jessie. De actrice speelde voor Bridgerton in dramafilm Their Fines in 2016 en in de serie Vanity Fair uit 2018. Ze heeft ook gespeeld in afleveringen van Doctor Who, Lovesick en Call the Midwife.

3. Golda Rosheuvel

Noem een ​​betere royal dan koningin Charlotte. Golda Rosheuvel speelt de rol van queen Charlotte en is geïnspireerd door op de vrouw van koning George III.  In haar carrière heeft ze rollen gespeeld in verschillende film- en tv-projecten zoals EastEndersLady MacBeth en Torchwood.

4. Jonathan Bailey

Voordat hij in Bridgerton verscheen als Anthony Bridgerton, Daphne’s overbezorgde oudste broer, was Jonathan Bailey een acteur die in Londense theaters speelde. Hij won een Olivier Award voor beste acteur in een bijrol en voor zijn optreden in Company on the West End.  Hij speelde ook in Tom Clancy’s Jack Ryan, Broadchurch en Crashing.

5. Phoebe Dynevor

In de serie heeft Phoebe Dynevor de leading role als Daphne Bridgerton. Vòòr haar Netflix-debuut had de actrice een terugkerende rol in de Darren Star-show Younger als Clare, een Ierse game-ontwikkelaar. Ze speelde ook in de misdaadshow Snatch on Crackle met Harry Potter- acteur Rupert Grint aka Ron Wemel.

6. Regé-Jean Page

Simon Basset, beter bekend als de Duke of Hastings, wordt gespeeld door Regé-Jean Page. In de serie begint hij een neprelatie met Daphne om haar te helpen. Eerder speelde hij ook in de serie Roots, Sylvie’s Love en For The People. Grote kans dat je deze acteur al eerder gespot hebt.

7. Nicola Coughlan

De pittige muurbloempje Penelope Featheringtons uit Bridgerton is de jongste van de zussen en beste vriendin van Eloise. Ze wordt gespeeld door de 33-jarige Ierse actrice Nicola Coughlan, die je waarschijnlijk kent als Clare in Derry Girls. Als je deze show niet hebt gezien, weet je wat je te wachten staat.

8. Ruby Barker

Marina Thompson uit Bridgerton wordt gespeeld Ruby Barker, een actrice die vooral bekend staat om haar bijrollen in de Britse series Wolfblood and Doctors. Ze is een nieuw gezicht in de filmindustrie en speelt ze de hoofdrol in How to Stop a Recurring Dream.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.