Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 29 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat is een rake? Dit betekenen alle woorden uit het vocabulaire in Bridgerton

We hebben genoeg redenen om van de Netflix-serie Bridgerton te houden. Inmiddels hebben we het eerste seizoen natuurlijk allang afgekeken, maar zitten we nog steeds met de woorden uit de serie in ons hoofd. Het vocabulaire uit Bridgerton stamt natuurlijk uit een hele andere tijd en daarom vragen we ons al dagen af wat bijvoorbeeld een rake is.

En je had het waarschijnlijk nooit geraden, want een rake is gewoon een OG-term voor f*ckboy.

Woorden uit Bridgerton

De uitdrukking rake wordt voor het eerst genoemd in aflevering één, tijdens het diner van de hertog met Daphne in haar huis. Haar zus noemt hem knap, een ander zegt daarop: “yes, if you’re into rakish dudes.” In een gesprek met The Oprah Magazine, bevestigt Eva Devon, auteur van romantische romans dat een rake “een man is die van een hele goede tijd houdt. Monogamie is hier niet van toepassing.” Nou, dan weten we het wel.

In tegenstelling tot moderne f*ckboys, kan een rake worden hervormd. Eva Devon legt uit dat “wanneer hij de juiste ontmoet, zijn feestgedrag stopt.” Er is dus nog alle hoop voor Daphne, hoewel we allemaal weten hoe het met dit soort mannen gaat. Omdat sommige woorden uit Bridgerton totaal onbegrijpelijk zijn, leggen wij ze uit.

Promenade

“Going for a promenade” staat gelijk aan het Instagram-official maken van je nieuwe relatie. Schrijfster Sarah MacLean vertelt aan The Oprah Magazine dat voordat er social media was, “mensen een manier nodig hadden om hun relatie bekend te maken.” Een promenade met een knappe Duke was precies wat je moest doen als je bekend wilde maken dat je een relatie had. Misschien heeft een van je Tinder-matches zin in een promenade?

Courses

Nee, we hebben het niet over het aantal gangen tijdens het diner. Dit betekent dat je ongesteld wordt.

Swoon

Swoon, het gebeurt nog maar weinig. Een swoon houdt in dat je gracieus flauwvalt, meestal na een romantische kus met The Duke. “De romantische heldin bezwijmt van gratie en waardigheid,” legt MacLean uit. “en van pure, heerlijke emotie.” Je weet wat je te doen staat na je volgende kus.

Countenance

Aka je gezichtsexpressie, aka je shady side eye.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.