Emma Toussain
Emma Toussain Films & Series 17 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Brigderton-fans denken dat Francesca eindigt met een vrouw: dit is waarom

Bridgerton seizoen 3 is nu in zijn geheel te zien op Netflix, nadat de streamingdienst deel twee afgelopen donderdag online heeft gezet. Seizoen 3 staat geheel in het teken van het liefdesverhaal van Colin Bridgerton en Penelope Featherington, maar jongere zus Francesca staat ook in de spotlights.

Ze trouwt aan het einde van het seizoen, maar fans denken dat dit niet haar happily ever after is. Pas op: spoilers.

Bridgerton seizoen 3 eindigt mogelijk met een LGBTQ-verhaal

Francesca Bridgerton is de zesde Bridgerton-telg en wordt in seizoen 3 voor het eerst gepresenteerd op de huwelijksmarkt. Francesca is gevoelig en ingetogen en ze vindt al snel een lotgenoot in Lord Kilmartin. Deze man houdt van stilte en muziek, iets wat perfect past bij haar.

De moeder van Francesca, Voilet Bridgerton, waarschuwt haar dochter dat liefde vol passie moet zijn en dat je je bijna overrompelt moet voelen als je elkaar ontmoet: dat je bijna niet meer uit je woorden komt als je voor het eerst geraakt wordt door verliefdheid.

Toch luistert haar dochter naar niet naar, denkend de ware liefde te hebben gevonden. Toch lijkt er wat te ontbreken op hun trouwdag – de vonk is ver te zoeken. Vertrouwen en geduld is er genoeg, alleen na de kus lijkt Francesca wat teleurgesteld. Is dit niet wat ze hoopte te voelen?

Francesca Bridgerton ervaart liefde op het eerste gezicht

Na het huwelijk wordt Francesca voorgesteld aan de nicht van Lord Kilmartin, Michaela Stirling. Wanneer Francesca haar in de ogen kijkt, weet ze niet waar ze het zoeken moet: ze weet haar naam niet meer en stamelt maar wat. Is dít die eerste passievolle ontmoeting waar haar moeder het over had?

Waarom denken fans dat Micheala Stirling de échte love match is?

De serie Bridgerton is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks en elk kind staat centraal in één van de acht boeken. In het boek van Francesca wordt het duidelijk dat ze inderdaad trouwt met John Kilmartin, maar dat hij na twee jaar overlijdt. Zijn weduwe blijft dan alleen zwanger achter en ontmoet Michael Stirling, de neef van John. Zie je een gelijkenis? In de serie is Michael dus veranderd naar Michaela en is het geen neef maar nicht. Dat, samen met met gestotter van Francesca, duidt erop dat we een gepassioneerd liefdesverhaal kunnen verwachten tussen deze twee vrouwen.

Op X zijn de meningen over deze plotselinge twist verdeeld:

Francesca is niet de enige die haar seksualiteit ontdekt

Nu is het heel normaal om open te zijn over je seksualiteit, vooral in de grote stad. In kleinere dorpen is dit nog steeds lastig om te bespreken (zijn wij het niet mee eens) – maar beeld je eens in dat je in 1815 in Londen woont als onderdeel van de witte elite. Ga dan maar eens op seksuele zoektocht, da’s bijna onmogelijk. Francesca’s aandacht wordt getrokken door Michaela, maar ook oudere broer Benedict ontdekt wat het is om ‘vrijheid’ te hebben.

Hij slaapt met de prachtige Tilly, maar Tilly doet het ook weleens met een andere man en die andere man doet het weer met mannen. Snap je het nog? Samen ontdekt het drietal dat ze elkaar wel zien zitten, seksueel gezien, en Benedict Bridgerton is bij deze dus ook omgedoopt tot biseksueel. Dat zijn dus al twee Bridgertons die naar hetzelfde geslacht neigen.

Wij kunnen nu al niet wachten op seizoen 4.

Huh: dít personage in Bridgerton claimt Lady Whistledown te zijn

Dol op de covers in ‘Bridgerton’? Dit zijn de originele nummers

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.