Anne Smits
Anne Smits Reizen 15 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips neem jij de juiste hoeveelheid kleding mee op vakantie

Wij kunnen niet wachten om op vakantie te gaan en daarom delen wij met liefde al onze tips om zo zorgeloos mogelijk het vliegtuig, de auto of misschien wel de trein in te stappen. Eerder deelden wij al onze inpaklijst zodat jij niks vergeet mee te nemen. In dit artikel delen wij onze tips over welke kleding je meeneemt en wat je vooral ook thuis laat.

Want ook jij bent schuldig aan een bomvolle koffer…

Met deze tips neem jij de juiste hoeveelheid kleding mee op vakantie

Is jouw vakantiegarderobe nog niet compleet? Geen zorgen. Op de redactie van NSMBL zijn wij al weken in de zomersferen en wij deelden dan al onze favoriete denim shorts, de leukste jurken voor over je bikini en onze tien favoriete rieten shoppers voor mee naar het strand.

De basis

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor vakantie je tegemoet gaat. Voor een actieve vakantie heb je natuurlijk meer sportieve kleding nodig dan voor een zonvakantie. Vervolgens begin je bij de basis. Ga je tien dagen op vakantie dan heb je, in principe, tien paar ondergoed nodig. Een paar extra meenemen is natuurlijk altijd een goed idee. Maar het dubbele is niet nodig. Voor een sportieve vakantie heb je misschien ook tien paar sokken nodig, maar dat geldt natuurlijk niet voor een zonvakantie waar je hele dagen op je slippers of sandaaltjes loopt.

Kleding

Op vakantie heb je vaak verschillende outfits aan op één dag: een outfit voor overdag en één voor ‘s avonds. Kleding die je bijvoorbeeld naar het strand draagt, kan je vaker dan één keer aan. Voor een vakantie van tien dagen, zijn twee of drie bikini’s voldoende. Zorg ook voor twee of drie items voor over je badkleding. Een goede tip om de rest van je outfits voor op vakantie mee samen te stellen, is door de items op je bed te leggen. Leg bijvoorbeeld drie basis items op je bed, zoals een short, een linnen (korte) broek en een rok. Maak vervolgens outfits door bij elke basic, twee tops te matchen. Dit is al goed voor zes outfits. Voeg bijvoorbeeld nog één mooie avondjurk toe en een of twee basistopjes, zoals een tanktop die overal mee te combineren valt.

Schoenen

Geef toe: het is je vast weleens overkomen dat je één of meerdere paar schoenen op vakantie niet hebt gedragen. Dat is natuurlijk geen ramp, maar het heeft wel voor extra kilo’s aan bagage opgeleverd. Op zonvakantie is één paar slippers voldoende. Ben je ook van plan veel te wandelen, neem dan bijboorbeeld een paar lichte, comfortabele sneakers mee. Nog een paar schoenen voor in de avond, zoals nette sandalen of hakken en je hebt voldoende schoenen mee.

Met deze tips houd jij jezelf zo koel mogelijk in de nacht

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.