Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Vriendschap 7 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

In de schulden door bruiloft van beste vriendin: zoveel kost het gemiddeld om bruidsmeisje te zijn

Misschien ligt het aan ons, maar het lijkt wel alsof iedereen in 2024 bezig is met trouwen en trouwerijen. En vooral: welke kosten komen daarbij kijken als gast? Dat bruiloften steeds exorbitanter worden, dat zien we allemaal. Maar wanneer moet je als goede vriendin de grens trekken?

Uit nieuwe cijfers blijkt dat veel bruidsmeisjes zich in de schulden hebben gewerkt om het huwelijksfeest van een vriendin bij te wonen. Dus voordat jij ‘i do’ zegt op de taak als bruidsmeisje, wil je eerst weten wat dit festijn je gaat kosten.

Geld geven op een bruiloft: deze bedragen zijn gangbaar

Groot, groter, grootst

Het is je misschien wel opgevallen dat ook de Nederlandse bruiloften steeds meer een internationale inslag krijgen. Bruismeisjes zijn nu eerder een regel dan een uitzondering, is er opeens een rehearsel dinner en een gift registry. Niet gek, want in series als Sex and the City zien we hoe het ook kan.

Of wat dacht je van de social media. Daar worden we iedere zomer weer gebombardeerd met de meest bizarre bruiloften. Denk aan het sprookjeshuwelijk van Sophie Richie in Frankrijk. Of om in Nederlandse sferen te blijven: de bruiloft van Rianne Meijer in Italië. Het probleem is alleen: wij zijn geen Sophia Richie. En ook geen Rianne Meijer. Dus hoe realistisch is het financieel om zo’n bruiloft na te jagen? En hoe ver gaan je vrienden erin mee?

Dit kost het gemiddeld om bruidsmeisje te zijn

Uitgaande van zo’n dikke bruiloft met alles erop en eraan, kost het best wat om die te organiseren. Maar dat moet de bruid natuurlijk zelf weten. De vraag is: wat kost het om aanwezig te zijn bij deze bijzondere dag? Best wat, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

Recente cijfers van The Knot tonen aan dat de gemiddelde kosten van ‘bruidsmeisjesverplichtingen’ oplopen tot ongeveer $1.900 (omgerekend € 1744,20) – wat veel is om te vragen, zelfs (of vooral) van je dierbaren.

Jurk voor bruidsmeisje$208
Schoenen en accessoires $120
haar en make-up$132
Reis/vervoer naar bruiloft$115
Verblijf$205
Cadeaus voor alle bruiloftgerelateerde evenementen$800
Vrijgezellenfeest$400
Cijfers van enquette WeddingWire

Uit ander onderzoek blijkt dat 58 procent van de bruidsmeisjes de druk voelt om veel geld uit te geven aan zaken die gerelateerd zijn aan de bruiloft van hun vriendin. Zelfs 35 procent van de bruidsmeisjes ging in het rood voor de bruiloft. Enne – hoe erg we ook van onze besties houden, da’s het niet helemaal waard.

Hoe duur is een gemiddelde trouwjurk? Wij zoeken het uit

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.