Emma Toussain
Emma Toussain Nieuws 31 okt 2022
Leestijd: 4 minuten

Caitlyn Jenner ligt onder vuur na kwetsende uitspraken over trans vrouw én populaire TikTokker Dylan Mulvaney

Misschien ken je haar wel, ze is in elk geval één van de populairste TikTokkers van dit moment: Dylan Mulvaney. Dylan is is een Amerikaanse trans vrouw én activiste, en staat vooral bekend om de TikTok-serie X Days of Girlhood, waarin ze haar gendertransitie en alledaagse situaties bespreekt. Inmiddels zit Dylan op dag 233 van ‘being a girl’ en dit verwijst natuurlijk naar de datum waarop ze besloot om als vrouw door het leven te gaan, iets wat ze natuurlijk wel altijd al was. Ze zat echter in het verkeerde lichaam. Iemand die moet weten hoe dat is, is Caitlyn Jenner. Zij kwam in 2015 ‘uit de kast’ als trans en heeft dus al heel wat ervaring met het proces.

Nu ligt Caitlyn onder vuur nadat ze kwetsende opmerkingen heeft gemaakt over Dylan.

Dylan Mulvaney ‘Days of Girlhood’

Dylan spreekt zich regelmatig uit over de problemen die zij ondervindt tijdens haar transitie. Ze is 25 jaar oud en heeft haar leven lang geworsteld met het feit dat ze in het verkeerde lichaam geboren is. Inmiddels is het 233 dagen geleden dat ze besloten heeft dat het genoeg was en dat ze gaat zijn wie ze écht is. Hartstikke knap natuurlijk, dat vinden ook al haar 8.6 miljoen volgers op TikTok. Haar fans volgen dagelijks alle avonturen of ‘being a girl’ en dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Naast TikTokker is Dylan activiste en is ze dagelijks bezig om awareness te creëren over dit proces en over trans vrouwen in het algemeen, en hoopt taboes te doorbreken door alles bespreekbaar te maken.

En dat doet ze nog goed ook. Ze werd vorige week uitgenodigd door The White House om president Joe Biden een aantal vragen te stellen over de rechten van transgenders. Bekijk de gesprekken tussen Dylan en President Biden hieronder:

@dylanmulvaney

Trans people are not the downfall of society. Hate is. Very proud of this moment in history, and thank you @JVN for helping me form this question. #trans #president

♬ original sound – Dylan Mulvaney

Caitlyn Jenner is het niet eens met Dylan

Je zou verwachten dat iemand als Caitlyn Jenner zich supportive zou opstellen naar een jong publiekelijk figuur als Dylan, maar niks is minder waar. Na het zien van haar optreden in The White House voelt Jenner zich geroepen om hier wat over te zeggen, en het is niet heel erg aardig. Maar eerst moeten we heel even laten zien hoe deze comments tot stand zijn gekomen.

Senator Marsha Blackburn tweette over Dylan: “Dylan Mulvaney, Joe Biden, and radical left-wing lunatics want to make this absurdity normal.”

Blackburn heeft het over de ‘private parts’ van Dylan, die zichtbaar zijn in de video. Caitlyn vindt duidelijk dat dit niet kan en dat dit niet is hoe trans vrouwen zich horen te gedragen.

Dylan slaat terug

Je bent een activiste of je bent het niet.. Dylan besluit een reactie te geven op TikTok en had gehoopt op meer steun, helemaal omdat ze verwacht had dat Caitlyn zich wel zou kunnen verplaatsen in haar situatie. Omdat de TikTokker nog maar 25 is en pas relatief kort bezig is met haar proces, komt ze nog niet in aanmerking voor een operatie. En in haar begindagen wist ze nog niet hoe ze moest ‘tucken’, (ervoor zorgen dat het mannelijke geslachtsdeel weggestopt wordt) waardoor dat soms nog zichtbaar was. Na het plaatsen van deze video heeft Dylan dan ook heel wat tips gekregen over hoe dat wél moest, iets waar ze zich zelf ook prettiger bij voelt. Ze snapt dan ook niet goed waarom Jenner zich genoodzaakt voelt om hier een kwetsende opmerking over te maken. Dylan legt de situatie uit en hoopt dan ook op steun in de toekomst:

@dylanmulvaney

Day 233- a message to Caitlyn. To my followers, please do not send her any hate. ❤️ #trans #daysofgirlhood #caitlynjenner

♬ original sound – Dylan Mulvaney

Veel volgers vinden dan ook dat ze dit goed oplost: “You are so much kinder about this than I would be. Thank you for being an inspiration. 🥰” en “Dylan you handle every situation so well, plus make me laugh at the same time. truly amazing 😌”.

Daarnaast krijgt Caitlyn zelf heel wat haat: “Damn, sucks you couldn’t transition into a better person huh? All that money and you couldn’t fix your toxic personality? Such a shame”.

Caitlyn Jenner vertelt openhartig over de scheiding met Kris Jenner

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.