Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Nieuws 11 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Calvin Klein-campagne met FKA Twigs verboden in het Verenigd Koninkrijk, terwijl die met Jeremy Allen White overal te zien is

Waar iedereen had gehoopt om dubbele standaarden in 2023 te laten, worden we in de eerste maand van het nieuwe jaar meteen weer op de feiten gedrukt. De Calvin Klein-campagne met FKA Twigs en Kendall Jenner is namelijk verbannen in het Verenigd Koninkrijk.

En dat terwijl de expliciete beelden van Jeremy Allen White geen probleem zijn. Interessant.

Calvin Klein campagne met FKA Twigs is gebannen in het Verenigd Koninkrijk

In maart 2023 kwam er een lentecampagne van Calvin Klein uit, vol met wereldsterren. We zagen onder anderen Kendall Jenner, Micheal B. Jordan en FKA Twigs poseren voor de lens van het gerenommeerde fotografen duo Mert Alas en Marcus Piggott.

Calvin klein add
Calvin Klein

Zoals we van Calvin Klein gewend zijn, waren de beelden en combinatie van een paar texturen: denim, jersey en naakte huid. Niks mis mee, zou je denken. Maar daar dacht The Advertising Standards Authority in het Verenigd Koninkrijk anders over. Zij gaven gisteren een statement af dat de campagne verbannen wordt, omdat ‘ie ‘ongepast’ zou zijn en ‘beledigend en onverantwoordelijk, omdat het vrouwen objectiveerde’.

Calvin klein add (1)
Calvin Klein

Hoewel het objectiveren van vrouwen natuurlijk iets is om tegen te gaan, is het in deze kwestie wel de vraag wie de vrouwen nu daadwerkelijk aan het objectiveren is. Calvin Klein of The Advertising Standards Authority?

Vrij spel met mannenlichamen

Grote kans dat je de Calvin Klein-campagne met The Bear-acteur Jeremy Allen White al voorbij hebt zien komen. Calvin Klein streek binnen 48 uur een media-exposure van $12,7 miljoen op dankzij Jeremy Allen White’s campagne. De beelden werden met open armen ontvangen. Wat mannenlichamen betreft, heeft het merk dus vrij spel.

Jeremy Allen White Calvin Klein
Calvin Klein

De ban, die tegelijkertijd komt met het applaus voor Jeremy Allen White, bewijst de dubbele standaarden die keer op keer aan vrouwen worden opgedrongen. De vrouwen die Alas en Piggott vastlegden, vierden hun lichaam op hun eigen manier en omdat ze daar bewust voor kozen. Helaas steekt the male gaze de kop op, die ons probeert wijs te maken dat elke seksueel autonome en zelfverzekerde vrouw zichzelf objectificeert.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.