Emma Toussain
Emma Toussain Food 8 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Capetown Social Club is dé nieuwe hotspot in de Jordaan (de truffelsaus MOET je proberen)

Wéér zo’n culinair pareltje erbij: de Capetown Social Club in de Raamstraat. Hier proef je verfijne Zuid-Afrikaanse gerechten terwijl je geniet van je favoriete cocktail. Het restaurant is klein maar ontzettend gezellig en NSMBL’s Emma mocht de gerechten, cocktails én het dessert uitproberen. We vertellen je er alles over.

Reisje naar Kaapstad te duur? Hoeft ook helemaal niet meer nu.

Capetown Social Club

Cape Town Social Club is een nieuw upscale restaurant mét cocktailbar in de Amstgerdamse Jordaan. De Zuid-Afrikaanse eigenaren Sebastian Erasmus en Alexander Heim openden het restaurant een aantal weken geleden en serveren er moderne gerechten en cocktails met een twist. En met een glimlach. En met heel veel liefde, dat voel je meteen. Cape Town Social Club staat naar eigen zeggen voor kwaliteit, service en gezelligheid. Uit de keuken komen, zoals de naam je misschien al doet vermoeden, gerechten die geïnspireerd zijn op Zuid-Afrika en op Kaapstad. Verwacht geen standaard braai of boboti, maar elegante gerechten. Wij zijn dan ook maar wat enthousiast om dit menu uit te proberen.

De kaart bestaat uit negen gerechten en acht bites die geïnspireerd zijn op de verfijnde Zuid-Afrikaanse keuken. Denk aan een salade van kreeft en appel met Kaaps-Maleisisch shisoblad. Daarnaast hebben ze dus ook cocktails, desserts en natuurlijk heel wat wijnen om uit te kiezen.

Experience

Bij binnenkomst kregen wij een heerlijke cocktail, afkomstig uit de cocktailbar van het restaurant. Wat dronken we? Een Pineapple Chili (spicy dus!) Margarita en een Thai Lychee Cocktail. Twee hele verschillende drankjes. Favo? De Thai Lychee. We kregen daarna een aantal gerechtjes voorgeschoteld, een aantal bites én een dessert. We begonnen, zoals in veel restaurants, met brood & dip. Maar niet zo maar.. nee de dip was speciaal. Vooral de zwarte knoflookboter was geweldig. Esthetisch ook erg fijn om naar te kijken, zo met bloementjes erop.

Daarna gingen we verder met pickled vegetables, wagyu biltong, shellfish taco’s, seared scallop én de beef fillet. Inderdaad erg verfijnd, waardoor het erg makkelijk eet én de smaken goed naar voren komen. De hapjes zijn klein, iets wat op het eerste oog nog wel eens voor paniek kan zorgen omdat je hoopt dat je dan wel genoeg gegeten hebt aan het einde van de avond. Laten we zeggen; dat heb je zeker. Daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Dit móet je geprobeerd hebben

De beef fillet was toch wel een hele bijzondere, en dan vooral door de truffelsaus. Die hadden we wel als soep kunnen lepelen.. geen grap. Waren onze aderen minder blij mee geweest, maar je weet wat ze zeggen.. Happy truffelsaus, happy mind? Gelukkig zagen de lieve mensen van CTSC onze hongerige hoofdjes en kregen we extra saus, om nog wat langer van de smaak te kunnen genieten. Méga aanrader. Kijk vooral verliefd naar de saus, dan krijg je dus meer. Pro tip.

Karamelicious

We hebben nog heel wat andere lekkere gerechtjes gegeten, zoals de tender stem broccoli en een soort Afrikaanse bao bun – die ook heel erg lekker was. We eindigden de avond met een ice cream sandwich, helemaal in stijl van het restaurant, zoals je hieronder kunt zien. Geheel afgemaakt mét logo en nog meer hemelse saus, dit keer met karamelsmaak. Daarna gingen we nog even door op de karamel, want de espresso martini’s zaten vol met de gezouten versie van dit vloeibare goedje.

Tafeltje boeken doe je zo

Zelf nieuwsgierig geworden naar de verfijne Zuid-Afrikaanse keuken en dit hele gezellige restaurant? Dat snappen we volledig. Je kunt een tafeltje boeken via de website van Capetown Social Club zelf én meteen ook even het hele menu checken. Het restaurant is geopend van woensdag tot en met zaterdag geopend vanaf 17.00 uur. Let dus goed op welke dag je uitkiest!

Excuse us, wij gaan nog even dromen over die truffelsaus.

Chef’s Table bij NENI Amsterdam – voor alle liefhebbers van gezelligheid, de Oost-Mediterrane keuken, hummus én wijn

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.