Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 8 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De ultieme trio seksguide: aan deze gouden regels wil jij je houden

Voor sommigen van ons is een trio iets dat hoog op de bucketlist staat, voor sommigen ook niet. Ben jij iemand die wel openstaat voor een avontuur met z’n drieën? Dan wil je van te voren een paar dingen weten.

Want je wil je niet ongemakkelijk voelen achteraf.

De ultieme trio seksguide: aan deze gouden regels wil jij je houden

Het belangrijkste is dat je lol hebt en dat de (eventuele) seks fijn is. Als jullie met z’n drieën plezier hebben, dan is de trio een succes.

Met wie heb je een trio?

In films zien we vaak dat twee vrouwen en één man een trio hebben, maar in de realiteit gaat dat er vaak heel anders aan toe. Als drie mensen met elkaar intiem zijn, dan is dat een trio. Ongeacht gender, seksualiteit of geslacht.

Belangrijker is jouw relatie tot de personen met wie je de trio beleeft, dit gaat namelijk van invloed zijn op de ervaring. Heb je een relatie (of vaste sekspartner) en wil je weleens een trio proberen? Dan gaan veel stellen voor een ‘unicorn’. Dit is een vreemde die geen band heeft met de andere twee. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat drie vreemden een trio hebben óf juist drie bekenden. Prioriteit is dat jij je op je gemak voelt tijdens, maar ook ná het trio – zoek daar de juiste personen bij.

Duidelijke afspraken zijn key

Ga jij het avontuur aan met jouw partner? Maak samen dan duidelijke afspraken over wat wel en niet oké is. Weet waarom jullie er een derde persoon bij willen en wat jullie eruit willen halen. Het is belangrijk dat de beweegredenen op één lijn zitten.

Ben jij de onbekende derde? Dan is het communiceren van jouw grenzen ook erg belangrijk. Doe dit van te voren, zodat de anderen niet in the heat of the moment over grenzen gaan.

Hoe komt een trio tot stand?

Tja, als je eenmaal over de streep bent, hoe komt z’n avontuur dan tot stand? Er zijn tig manieren om een trio te organiseren, maar soms ontstaat het in het moment – het gaat allemaal om een goed gevoel.

Ben jij met jouw partner op zoek naar een geschikte derde persoon? Ontmoet elkaar dan in een niet-seksuele setting. Zo is er voor iedereen nog de ruimte om er vanaf te zien als de match er niet is. Er zijn apps die speciaal gericht zijn op het matchen van trio-partners, zoals Feeld.

Tips voor tijdens de trio

Als het eenmaal zover is, is het vooral een kwestie van genieten. Wil je actief meedoen? Of juist af en toe? Jouw aandeel in de trio bepaal je zelf. Belangrijk is dat jullie alle drie comfortabel zijn. Om hier extra op toe te zien is het goed om tussendoor ook nog om consent te vragen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.