Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Modenieuws 20 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Doei spaarrekening – Carhartt en New Balance slaan de handen ineen voor een capsulecollectie

Als twee van onze favoriete merken de handen ineen slaan, doen wij even een vreugdedansje. Dit keer weer, want Carhartt en New Balance lanceren samen een capsule collectie. Precies op tijd voor de herfst.

Dit is de eerste keer dat New Balance en Carhartt samenwerken en het resultaat mag er zéker zijn. We schreven al eerder over de nieuwe release van New Balance, namelijk de hoge variant van de populaire 550’s. Het merk blijft ons verrassen met nieuwe items.

Carhartt en New Balance slaan de handen ineen voor een capsulecollectie

New Balance en Carhartt WIP werken voor het eerst samen aan een capsulecollectie met een vernieuwde versie van de klassieke 990v1 sneaker en een reeks kledingstukken en accessoires.

De collectie is geïnspireerd op de collegestijl in Amerika. Dit zie je terug in de blauwe en grijze tinten, de trofeemotieven en de typografie. De New Balance 990v1, voor het eerst geïntroduceerd in 1982, was oorspronkelijk een hardloopschoen met een combinatie van mesh en suède in gedempte tinten. New Balance x Carhartt WIP komt met bovenwerk in harig suède met een kenmerkende mesh onderlaag, een geweven label op de tong en subtiele reflecterende elementen op de hiel en in het logo.

De rest van de collectie sluit lekker aan bij het design van de sneaker. We zien veel blauw en grijs, wat heerlijke kleuren zijn voor het najaar. De bijhorende campagne van de Britse fotograaf Theo Cottle en art director Nicolas Poillot zet de samenwerking in de kijker aan de hand van een reeks stilstaande en bewegende beelden die dynamiek ademen

Onze favorieten uit de collectie

Haal je spaarrekening maar leeg, want deze nieuwe collectie bevat een heleboel nieuwe favorieten. Wij zetten onze lievelings-items uit deze capsule collectie alvast voor je op een rij.

New Balance x Carhartt WIP 990V1 – €230

Carthartt WIP
New Balance

Sculpture Center T-Shirt – €55

New Balance

Sculpture Center Sweatshirt – €119

New Balance x Carhartt Arcan Jacket – €319

New Balance

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.