Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Celebrity Nieuws 20 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Ouch – deze dingen waren anders voor Harry en Meghan tijdens de uitvaart van Queen Elizabeth

Bijna 4 miljard mensen keken er gisteren naar: de uitvaart van Queen Elizabeth. Wij ook. En hoewel we de afgelopen dagen vonden dat het erg harmonieus leek te gaan tussen Harry en William, schrokken we toch een beetje van het feit dat Harry op de tweede rij zat tijdens de dienst. Naast deze plaatsing, zijn er wel meer dingen die ‘anders’ waren voor Harry en Meghan, omdat zij hun koninklijke taken hebben neergelegd.

En erg dubbele situatie, want Harry heeft inderdaad afstand gedaan van zijn taken als Prins, maar dit blijft toch de uitvaart van je oma… Hoe groot het circus eromheen ook is.

OMG: één van de beveiligers van Queen Elizabeth’s kist viel gisteren flauw en de beelden gaan nu viral

Dit zijn de dingen die anders waren voor Harry en Meghan tijdens de uitvaart van Queen Elizabeth

Dat Harry en Meghan anders behandelt worden dan William en Kate is overduidelijk. En ja, we weten hoe heilig het koningshuis is in Engeland. Toch valt onze mond open van hoe sommige dingen zijn gegaan. Het begon al bij de aankondiging. Harry werd pas vijf minuten voor de wereldwijde aankoniging op de hoogte gebracht van Elizabeth’s overlijden. Premier Liz Truss zou dit al twee uur eerder geweten hebben.

De outfit van Harry

Ook valt op dat Harry in pak gehuld is tijdens de begrafenis, terwijl andere koninklijke leden hun ‘morning suit’ aanhebben, aka hun militaire pak. Harry mocht deze niet aan, terwijl er eerder voor Prins Andrew wel een uitzondering is gemaakt. Tijdens de wake afgelopen zaterdag werd er voor Harry ook een uitzondering gemaakt en mocht hij het pak aan, mits de initialen van Elizabeth eraf gehaald werden. Tot Harry’s grote irritatie.

Photo by Dominic Lipinski – WPA Pool/Getty Images

De plaatsing tijdens de ceremonie in Westminster Abbey

Wat iedereen meteen opviel, is dat Harry en Meghan in Westminster Abbey op de tweede rij geplaatst waren, terwijl Andrew wel plaatsnam naast zijn broers en zussen. Apart. Het internet valt ook over de ‘strategisch geplaatste’ kaars voor het hoofd van Meghan Markle. Wanneer er shot in beeld kwam waar het stel te zien zou zijn, blokkeerde een gele kaars het hoofd van Meghan. Toeval?

Niet welkom op de receptie in Buckingham Palace

Koning Charles en koningin-gemalin Camilla organiseerden op zondagavond een staatsreceptie in Buckingham Palace, waarbij Harry en Meghan niet welkom waren.  Nabije bronnen vertellen dat de ex-Hertog en Hertogin verbaasd waren dat zij geen uitnodiging hebben gekregen.

Wat in het begin deze week leek op een zoete hereniging, begint steeds wranger te worden. Het is duidelijk dat er nog steeds veel gedoe is en dat het Engelse koninghuis niet zit te wachten op Harry en Meghan.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.