Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Gesponsord 23 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Carmen (25) wint ruim 2 ton: ‘Ik neem mijn familie mee op reis’

Haar studieschuld aflossen, verbouwen in huis of lekker op vakantie: Carmen maakte allerlei plannen om met het geld te doen als ze een flink bedrag zou winnen. Nu het zo ver is – de twintiger won tot haar eigen verrassing meer dan 2 ton bij Miljoenenjacht – staat één ding vast: ze neemt haar drie broers mee naar het geboorteland van opa en oma.

Iedereen fantaseert er weleens over hoe het zou zijn als je een heleboel geld wint. En vooral: waar je al dat geld aan zou uitgeven. We stelden de NSMBL-lezeressen de vraag wat ze zouden doen met 50.000 euro. De meesten zouden het geld gebruiken om een huis te kopen, of in elk geval een flinke aanbetaling te kunnen doen (88%).

Een goede tweede optie volgens jullie: een droomreis maken (81%). Jullie verkiezen het boven je huis opnieuw inrichten (57%), beleggen in aandelen (43%), een droomauto kopen (62%), geld aan een goed doel geven (38%), het bedrag delen met vrienden en familie (19%) of een compleet nieuwe garderobe aanschaffen (12%).

Vast nep

Die droomreis maken, dat is ook precies wat Carmen (25) gaat doen met haar geld als het eenmaal op haar rekening staat. Ze heeft net een aflevering van Postcode Loterij Miljoenenjacht, de tv-show met Linda de Mol, gewonnen en ging met een cheque van 211.000 euro naar huis. “Dat is veel geld, zeker voor iemand van mijn leeftijd”, vertelt ze, terwijl ze nog na zit te glunderen.

En dat terwijl ze, toen de uitnodiging om mee te spelen in haar mailbox verscheen, nog even aarzelde. “Vooral omdat mijn vriend de hele tijd riep dat het vast nep was. Ik besloot me toch aan te melden. En wat bleek: onze postcode was echt geselecteerd en ik mocht naar de studio komen, omdat ik meespeel met de Postcode Loterij.” 

Heel competitief

Carmen kende het tv-programma al goed, want ze keek regelmatig met haar ouders of haar vriend. Haar vader ging mee naar de studio, al wilde hij liever niet op televisie. “Ik zei nog: ach joh, we komen heus niet in beeld, maar dat liep dus anders.” Ze droomde er stiekem wel van om in de finale te staan. “En toen ik eenmaal mocht spelen al helemaal, want ik ben heel competitief.” 

Ze heeft van familie en vrienden allemaal leuke reacties gekregen op de winst. “Niet iedereen speelt mee met de Postcode Loterij, maar ik denk dat er wel mensen in mijn omgeving zijn die dat nu overwegen.” 

Niet sparen

Zelf had ze nooit gedacht dat ze zo’n groot bedrag zou winnen. “Ik hoopte dat ik iets zou winnen en dan een nieuwe telefoon kon kopen, want de mijne is aan vervanging toe. Nou, die kan ik nu kopen en dan is er nog heel veel over.” 

Na de winst dacht ze meteen aan het aflossen van haar studieschuld. “Maar daar twijfel ik nu over, want de rente op mijn studieschuld staat momenteel op 0 procent.” Dan misschien toch verbouwen in het huis waar ze samen met haar vriend woont of juist beleggen? Ze is er nog niet helemaal uit. Ze wil wel liever investeren dan het geld op haar spaarrekening zetten. “Daar wordt je geld tegenwoordig niet meer waard van.”

Vliegtickets voor broers

Wat ze wel weet, is dat ze volgend jaar naar Indonesië wil met haar ouders en broers. “Mijn opa en oma zijn in 1960 vanuit Indonesië naar Nederland gekomen. Mijn oma was toen zwanger van mijn vader. Tien jaar geleden zijn we met ons gezin naar Indonesië gegaan en dat vond ik echt een geweldige reis.” 

“Intussen is een van mijn ooms daarheen geëmigreerd en hem willen we graag bezoeken. Mijn ouders willen geen geld van me aannemen, die betalen de reis zelf. Maar mijn broers studeren allemaal nog, dus ik wil graag hun vliegtickets betalen. Dan kunnen we nog een keer als gezin zo’n mooie reis maken.”

Wil jij net als Carmen kans maken op een mooi geldbedrag? Speel dan nu gratis mee met de Postcode Loterij, kraak je koffer en zie direct welk gegarandeerd bedrag je ontvangt: van € 15,- tot wel € 50.000,-! En wist je dat je door mee te spelen met de Postcode Loterij maar liefst 148 goede doelen steunt? Minimaal 40 procent van je inleg gaat naar organisaties die zich inzetten voor een groene, rechtvaardige en gezonde wereld. 18+ speel bewust.

In samenwerking met Postcode Loterij

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.