Sophie Hendriks
Sophie Hendriks Lichaam 25 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Auch! Dit gebeurt er als je een man in zijn ballen trapt

Als vrouw zijnde is het soms lastig te begrijpen wat een man voelt als hij een trap in zijn ballen incasseert. Dat het pijn doet lijkt duidelijk te zijn, maar of hij zich nou aanstelt of dat het écht zó vreselijk is blijft een van de mysteries van de man. Lieve ladies: we zochten het voor jullie uit.

Grab ‘m by the balls.

Een makkelijk doelwit

Niet om je op ideeën te brengen, maar wil je een man écht pijn doen, dan zijn de ballen een uitstekend mikpunt om mee te beginnen. Veel kracht is er niet nodig. Bij het miste of geringste schreeuwt het mannelijke geslacht het uit alsof het einde van het licht in de tunnel genaderd is. Om nog maar te zwijgen over de mannen die het zien gebeuren. Nagenoeg altijd wordt er direct naar het kruis gegrepen. Zouden ze het leed van de mede-man óók voelen? Mysterieus, deze dramatische fantoompijn…

Piemel-pijn en snikkel-steek

Dus… een man wordt in zijn ballen getrapt, valt op zijn fietsstang of incasseert een voetbal met zijn jongeheer. Vervelend. Waarom dit zo’n pijn doet? De mannelijke geslachtsorganen zitten vol met zenuwen en zijn daardoor reuze gevoelig. Daarbij beginnen de teelballen al in de buik. Ze zakken langs een streng naar beneden die vooral bloedvaten en zenuwen bevat. Als de jingle-balls geraakt worden krijgt daardoor ook het buikvlies een optater. Vrijwel meteen straalt er een pijn naar de buik of rug en kan er een vlaag van misselijkheid opspelen.

Eerste hulp bij pijn in de ballen

Helaas zit er niet veel meer op dan de tijd zijn werk laten doen om de pijn te laten verdwijnen. Even op de kaken bijten en blijven ademen. Om zwellingen te voorkomen kun je de man helpen door de geraakte nuts te koelen met een icepack en soms blijkt het te kunnen helpen om te plassen (voor wie dat nog lukt).

Het einde van de wereld

Buiten dat het dus wel degelijk écht heel veel pijn blijkt te doen, is er meestal geen blijvende schade na een flinke knal tegen een bal. Maak je het echt heel bont, dan kan er (bij heel grote uitzondering, geen zorgen) een bloeding ontstaan of het kapsel van de bal openspringen waardoor het weefsel van de testikel naar buiten komt.

Verdrukking van het teelbal-weefsel

Bij een bloeding wordt het weefsel van de teelbal verdrukt, wat voor een zuurstofgebrek kan zorgen in de bungelende knikkers en waardoor de ballen af kunnen sterven. Oké, geen paniek. Dit gebeurt alleen op lange termijn en in de meeste gevallen stopt de bloeding gewoon uit zichzelf.

Vruchtbaarheid-horror

Bij een scheurtje kan het voorkomen dat het teelbal-weefsel en de zaad producerende buisjes naar buiten worden gedrukt. Ook kan het heel soms voorkomen dat de teelbal gedraaid wordt. Mocht je dit overkomen, haast je dan gauw naar een arts voor een ingreep, want dit kan dus (horror voor bijna elke man) leiden tot verminderde vruchtbaarheid of totale onvruchtbaarheid.

Maar, lieve dames en ballen: weet dus dat de pijn – meestal – gewoon weer vanzelf over gaat dus écht niet het einde van de wereld is. You’ll be fine.

LOL! Je kan dit jaar een Satisfyer in de kerstboom hangen en dit is een vibe

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.