Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 3 jun 2022
Leestijd: 4 minuten

Z贸 oud zijn de castleden van Stranger Things in het echte leven

Je kunt er niet meer omheen: Stranger Things seizoen 4 neemt het hele internet compleet over. Het vierde seizoen van de Netflix-serie is pas sinds 27 mei op het platform te zien maar is nu al een grote hit onder kijkers. We kijken al jaren naar de personages in de spannende sci-fi serie, maar hoe oud zijn de personages eigenlijk in de serie en in het echte leven?

What?!?

Stranger Things seizoen 4

Het is officieel een week geleden dat het vierde seizoen van Stranger Things online kwam. Fans zijn natuurlijk direct begonnen met bingen en als we Twitter mogen geloven valt het nieuwste seizoen flink in de smaak. Zo zeggen fans allemaal hetzelfde over Stranger Things seizoen 4 op Twitter en maken ze allemaal dezelfde grap over Maxine 鈥淢ax鈥 Mayfield.

Natuurlijk hadden fans niks anders verwacht, aangezien we 3 jaar op een nieuw seizoen moesten wachten. In 2019 verscheen het derde seizoen van Stranger Things namelijk op Netflix. Dit betekent dat we al flink wat jaren met de cast van de hit-serie meeleven, maar hoe oud zijn de acteurs allemaal eigenlijk?

WHUUUT: Dit castlid van Stranger Things verdient het meest per aflevering

Leeftijden castleden

Wat blijkt: de acteurs achter onze favoriete personages in Stranger Things zijn een stuk ouder dan in de serie.

1. Dustin Henderson

Netflix

Dustin Henderson, een van de belangrijkste en meest hilarische personages in Stranger Things, is 15 jaar oud in het vierde seizoen. Dit terwijl hij in het echte leven 19 jaar oud is. Hij werd namelijk op 8 september 2002 geboren.

2. Jonathan Byers

stranger things leeftijden acteurs
Netflix

In seizoen vier zien we hoe Jonathan Byers worstelt met zijn langeafstandrelatie met Nancy Wheeler. Hij vraagt zich af naar welke universiteit hij wil gaan en dat maakt hem 18 jaar oud. In het echte leven is de Britse acteur echter een stuk ouder, namelijk 28 jaar. Hij werd geboren op 6 februari 1994.

3. Eleven

Netflix

Toen we Eleven voor het eerst ontmoette in Stranger Things was ze 12 jaar, wat haar ongeveer 14 jaar maakt in seizoen 4. In het echte leven in de Britse actrice Millie Bobby Brown 18 jaar oud en geboren op 19 februari 2004.

4. Murray Bauman

stranger things leeftijden acteurs
Netflix

Murray Bauman is in het vierde seizoen van Stranger Things 42 jaar. Dit ligt niet ontzettend ver van de echte leeftijd van de acteur. Hij is namelijk in het echte leven 45 jaar oud.

5. Max Mayfield

stranger things leeftijden acteurs
Netflix

Max Mayfield werd in het begin van het tweede seizoen van de Netflix-serie aan ons ge茂ntroduceerd. Fanssites voorspellen dat ze ongeveer 15 jaar oud is in seizoen 4. De actrice is in het echte leven op 16 april 2002 geboren en dat maakt haar op dit moment 20 jaar oud.

6. Lucas Sinclair

Netflix

In seizoen 4 is Lucas Sinclair net als veel anderen 15 jaar oud. Dit terwijl hij in het echte leven 20 jaar oud is en werd geboren op 13 oktober 2001.

7. Nancy Wheeler

stranger things leeftijden acteurs
Netflix

Nancy Wheeler speelt in seizoen 4 een grote rol als beginnende journalist en probeert te achterhalen wat er precies aan de hand is in Hawkins. Net als haar vriend Jonathan is ze ongeveer 18 jaar. Nancy wordt in het echt gespeeld door de 27-jarige Natalia Dyer, die werd geboren op 13 januari 1995.

8. Steve Harrington

stranger things leeftijden acteurs
Netflix

Steve staat in Stranger Things vooral bekend om zijn vriendschappen met Dustin en Robin. In seizoen 4 is hij net als Nancy 18 jaar oud. Dit terwijl hij in het echt 12 jaar ouder (30!!) is.

9. Mike Wheeler

Netflix

Net als de rest van de Hawkins-bende is Eleven鈥檚 vriend Mike 15 jaar oud. In het echte leven is Finn 19 jaar oud (hij is geboren op 23 december 2002).

10. Joyce Byers

stranger things leeftijden acteurs
Netflix

Will鈥檚 moeder Joyce Byers is in seizoen 4 waarschijnlijk 39 jaar. Joyce wordt gespeeld door de iconische Winona Ryder en is in het echt 50 jaar oud.

11. Robin Buckley

stranger things leeftijden acteurs
Netflix

In seizoen 3 zagen we hoe Robin werd ge茂ntroduceerd. Niet veel later voegt de 15 jarige Robin zich toe aan de Hawkins-bende in een poging om de bovennatuurlijke krachten in Hawkins te verslaan. In het echte leven heet Robin Maya Hawke en is ze geboren op 8 juli 1998, wat haar 23 jaar oud maakt.

12. Erica Sinclair

stranger things leeftijden acteurs
Netflix

De jongere zus van Lucas Sinclair is sinds seizoen 2 op ons scherm te zien, voordat ze in seizoen 3 een hoofdpersoon werd. Erika is 11 jaar oud in Stranger Things seizoen 4 en in het echte leven is haar leeftijd 15 jaar. Ze werd geboren op 1 oktober 2006.

13. Jim Hopper

Netflix

Ondanks dat kijkers eerst dachten dat Jim Hopper (44 jaar) stierf in de seizoensfinale van seizoen 3, zien we hem terug in seizoen 4. In het echte leven wordt hij gespeeld door David Harbor (47 jaar), die werd geboren op 10 april 1975.

14. Will Byers

stranger things retro
Netflix

Will Byers is 15 in Stranger Things seizoen 4 en begint een nieuw leven in Californi毛 met Eleven, Jonathan en zijn moeder Joyce. De 15-jarige Will wordt gespeeld door Noah die in het echte leven geboren is op 3 oktober 2004, wat hem 17 jaar oud maakt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 馃挊

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en h茅茅茅l veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.