Julia Schaap
Julia Schaap Celebrity 28 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Dyslexie als kracht: deze celebrities laten zien dat dyslexie geen belemmering is

Beroemdheden zijn ook gewoon mensen met hun eigen worstelingen in het leven. Dyslexie komt veel voor en mensen met deze neurologische aandoening zijn vaak beter in wiskunde en techniek, maar ook op creatief vlak hebben dyslectici vaak een stapje voor. Deze beroemdheden hebben in ieder geval gebruik gemaakt van hun talenten en hebben de veelvoorkomende aandoening niet in de weg laten staan.

Deze celebrities hebben dyslexie

Deze beroemdheden zijn het bewijs dat dyslexie niets is om je door te laten stoppen.

Tom Holland

De Spider-Man-acteur heeft moeite met letters. Op een privéschool kreeg Tom Holland hulp voor zijn dyslexie. Hij is erg open over zijn aandoening en over de spelfouten die hij soms maakt op social media. Dat maakt hem nog leuker dan hij al is.

Jennifer Aniston

De 53-jarige actrice werd op haar twintigste pas gediagnosticeerd met dyslexie. Ondanks de de vele scripten zie ze voor haar rol in Friends (en andere rollen in haar verdere carriere) heeft moeten lezen,  gaf ze aan nooit last van haar dyslexie gehad te hebben.

Albert Einstein

Dyslexie heeft niks met intelligentie te maken. Zelfs Albert Einstein had dyslexie, maar ondanks deze aandoening heeft de natuurkundige veel ontdekt. Hij was dol op wiskunde en natuurkunde, maar had moeite met lezen en schrijven. Toch is hij een van de grootste wetenschappers uit de geschiedenis en was de aandoening voor hem een bijzaak.

North West

Ook de dochter van Kim Kardashian, North West heeft dyslexie. Met de zangtalenten die ze van haar vader overnam bewijst ze dat haar dyslexie geen dealbreaker is. Over die zangkunsten gesproken: kunnen we even een momentje nemen voor het moment dat North West optrad met eigen muziek?

Cher

Do you believe dat Cher ook dyslexie heeft? De knappe zangeres kan geweldig zingen, maar grammatica is een obstakel. Met woorden heeft ze geen moeite, want ze knalde de ene na de andere hot eruit. Op 77-jarige leeftijd heeft ze een geweldige carrière achter de rug. Niks te klagen, dus.

Al gehoord van FOMA (fear of missing alcohol)? Zo ga je ermee om als je minder probeert te drinken

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.