Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 19 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Is ‘Challengers’ realistisch? Dit zegt Serena Williams over de film

De sexy sportfilm Challengers met Zendaya in de hoofdrol speelt nu in alle bioscopen. Bezoekers zijn razend enthousiast over de film. Maar hoe realistisch is dit verhaal over de professionele tennisster? Volgens tennislegende Serena Williams is het ‘pretty accurate’.

Het verhaal van Challengers volgt Tashi, een voormalig professioneel tennisster (en een hele sexy vrouw) die haar carrière beëindigt na een blessure en vervolgens als coach verdergaat. Ze coacht haar man Art, een mediocre tennisser, naar de absolute wereldtop. Challengers draait pas kort in de bioscoop, maar is nu al de film van 2024.

Dit zegt Serena Williams over Challengers

Net als Tashi (gespeeld door Zendaya), stopte Serena Williams ook met tennissen. Niet door een blessure, maar om meer focus te hebben voor haar dochter. Toch mist ze de sport nog altijd. Die nostalgie is misschien de reden waarom Challengers een van Serena’s favoriete films is.

In een recent interview met The New York Times gaat Serena in op hoe realistisch de film is. “I thought it was good!” begint Serena. “I actually felt like there was so much accuracy in there about things that we don’t think about as tennis players or even talk about as tennis players.”

Serena zat zelfs zo erg in het verhaal, dat ze na het zien van de film contact opnam met Zendaya. Wie de film al heeft gezien, weet dat je aan het einde met wat vragen zit. Zo ook Serena Williams. ”I wanted there to be more of an ending,” legt ze uit. “I told Zendaya: ‘Listen, is there more? Like, I want more. Did they win?’” Jammer genoeg, is Zendaya’s reactie niet bekendgemaakt.

Challengers is momenteel te zien in de Nederlandse bioscopen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.