Redactie
Redactie Bizarre Bekentenis 14 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Char (21): ‘Mijn vriendinnen lieten mij meebetalen aan mijn eigen verjaardagscadeau’

Iedere week doet een lezeres bij ons haar verhaal. Dit kan een betekenis zijn, maar ook een zorg óf een gedachte die zij hebben. Van ongemakkelijke dates tot vriendinnenirritaties, en van geldzorgen tot geheime verlangens. Deze week doet Char* (21) haar verhaal.

Ze dacht een mooi weekend weg gekregen te hebben voor haar verjaardag, maar uiteindelijk betaalde ze er zelf aan mee.

‘Mijn vriendinnen lieten mij meebetalen aan mijn eigen verjaardagscadeau’

De een vindt cadeaus ontvangen leuker, de ander houdt meer van geven. Maar wat als blijkt dat jij jezelf een cadeau hebt gegeven?

Hi Char, kan je wat meer vertellen over het cadeau dat jij van je vriendinnen ontving?

”Ja. Het was tijdens mijn 21-diner. Omdat zulke diners best wat voet in de aarde hebben én vooral veel geld kosten, laten wij bij dit soort verjaardagen ons standaardbudget van €15 per persoon even achterwege. Meestal mag een cadeau voor een 21-diner echt wel tussen de €30 en €40 per persoon kosten. Toen aan mij werd gevraagd wat ik voor cadeau wilde, wist ik dat het wat meer mocht kosten. Toch wilde ik de meiden niet op grote kosten jagen, dus stuurde ik een aantal suggesties van verschillende prijsklassen.

Tijdens mijn diner was ik stomverbaasd dat ze voor een van de duurdere items hadden gekozen. Ik kreeg een vintage ring van Anna + Nina, met een prijskaartje van €875. Ik was door het dolle heen toen ik het doosje openmaakte.”

Wanneer kwam het punt dat je erachter kwam dat jij meebetaalde?

”Dat kwam de dag erna. Bij het cadeau werd wel al snel gezegd ‘er is wel iets mee, maar dat zeg ik morgen’. De volgende dag ontving ik een lang bericht van degene die het cadeau kocht, met daarbij de uitleg dat ik een deel zelf bij moest leggen. Mijn vriendinnen betaalden €690 van de ring, maar de laatste €185 moest ik zelf bijleggen. Snel daarna volgde een betaalverzoek.”

Hoe reageerde je?

”Ik stond perplex. Ik betaalde zonder na te denken het verzoek. Maar daarna werd ik steeds bozer. Ik heb die vriendin opgebeld en gezegd dat ik het heel raar vond. Zij vertelde dat ze dachten dat ik met dit cadeau het meest blij zou zijn, dus dat ze daarom voor deze ring zijn gegaan. Zo zou het ‘geld het echt waard zijn’, volgens haar. Ik ben er verder niet meer op in gegaan.”

 

*Char haar naam is gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.