Julia Schaap
Julia Schaap Bizarre Bekentenis 11 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Claudia (27): ‘Mijn vriend en ik doen aan partnerruil, maar ik wil stoppen’

In de rubriek Bizarre Bekentenis doet een lezeres van NSMBL een confession. We proberen het leven ook maar uit te vogelen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Jongvolwassen zijn? Dat is soms knap lastig. We zijn tenslotte allemaal mensen en elk persoon maakt weer andere gekke en bijzondere dingen mee. Verliefd op het verkeerde persoon? Gênant moment tijdens een date? In Bizarre Bekentenis lees je verhalen die soms herkenbaar zijn, of juist helemaal niet.

Vandaag lees je het verhaal van Claudia* (28), die wil stoppen met partnerruil.

Hi Claudia, kan jij wat vertellen over jouw relatie?

“Ik ben al ruim acht jaar samen met mijn vriend. Ik leerde hem kennen toen ik begon aan mijn opleiding, en sinds dat moment zijn we bijna elke dag samen. Tijdens onze studententijd was onze relatie alles behalve saai, we gingen erg vaak uit en genoten ultiem van de vrijheid. Tot het moment dat we allebei afstudeerden, want op dat moment begonnen we beide met full-time werken. Hoewel dat lang goed ging, merkte ik al snel dat we in een sleur terecht kwamen. Dit moest in mijn ogen veranderen dus probeerde op allerlei vlakken wat meer spanning in de relatie te brengen.”

Wat was de oplossing?

“Hoewel we allebei van alles uit de kast trokken om de relatie was op te spicen, bleef de sleur toch boven ons hangen. Toen wij een jaar geleden gingen borrelen met een ander stel, liep het een beetje uit de hand. We deden een spel waarbij je iemand van het andere stel moest zoenen en van het één kwam het ander. Ik ruilde met de vrouw van het stel, en sliep met haar vriend, terwijl Menno* met haar naar huis ging. Toen ik het de dag erna met Menno besprak, merkte ik aan hem dat hij dit nog weleens wilde doen. Wat ik zelf ook wel een spannend idee vond. Een paar weken later spraken we weer met dat stel af, en ook toen werd er weer van partner geruild.”

Is dat nu nog steeds het geval?

“We hebben er vanaf het begin af aan duidelijke afspraken over gemaakt, één daarvan is dat we altijd eerlijk tegen elkaar zijn. Ik merk de laatste tijd dat Menno iets te vaak van partner wilde ruilen. Zelf hoef ik niet meer van partner te ruilen, maar ik ben ook een beetje bang dat we dan weer in een sleur terecht komen. Daarnaast zijn we al jaren bevriend met het stel waar we af en toe mee ruilen, dat wil ik niet opzeggen. Ik heb alleen geen idee wat ik kan doen om de sleur te voorkomen, maar ik wil alsnog stoppen met de partnerruil.”

 

Wil je ook (anoniem) je verhaal kwijt? Stuur ons een mail via [email protected].

*De echte namen zijn bekend bij de redactie.

Demi (24): ‘Ik heb een nieuwe vriend, maar ik ben nog niet over mijn ex heen’

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.