Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 14 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Sympathie voor een seriemoordenaar? De co-creator van DAHMER reageert op de ophef rondom de serie

De afgelopen weken hebben we de gruwelijke daden van Jeffrey Dahmer kunnen volgen in de nieuwe Netflix show Dahmer — Monster: The Jeffrey Dahmer StoryDe serie kreeg flik wat kritiek, niet omdat het slecht was, maar omdat het sympatie op zou wekken voor een monster. Maker Ian Brennan reageert nu op de ophef.

Zou je iemand als Jeffrey Dahmer moeten vermenselijken? Velen stelden zich deze vraag.

De co-creator van DAHMER reageert op de ophef rondom de serie

De serie over Jeffrey Dahmer laat op grafische wijze zien hoe hij jonge mannen van het leven beroofd. Sommige scenes waren voor velen lastig om te zien, dus voor de nabestaanden van de slachtoffer is deze show al helemaal heftig. Sommigen noemden het zelfs re-traumatisered. Rita Isbell, de zus van Errol Lindsey, liet op Twitter haar ongenoegen over de show blijken.

En dat is niet de enige reden waarom de show kritiek krijgt, velen vinden namelijk dat Jeffrey Dahmer gehumaniseerd wordt. Je zoomt in op zijn verleden, ziet dat hij het ook niet altijd makkelijk heeft gehad, waardoor sommigen een klein greintje sympathie voor hem krijgen. Niet helemaal eerlijk naar de slachtoffers, vindt het publiek. Nu reageert de co-creator van de show, Ian Brennan, op de ophef.

“I think we show a human being. He’s monstrously human and he’s monstrously monstrous and that’s what we wanted to sort of unpack. We tried to show an objective portrait as possible. We did our homework” stelt Brennan.

Netflix verwijdert LGBTQ-tag

Nog iets naars: de serie had een LGBTQ-tag op Netflix. Normaal gesproken krijgen queer-shows dat, zodat we gemakkelijker in aanraking komen met nieuwe queer-shows. Maar in dit geval weten we allemaal dat de reden van de tag een stuk duisterder is. Gelukkig is de tag inmiddels verwijderd van de serie.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.