Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Films & Series 28 sep 2022
Leestijd: 6 minuten

Hartverscheurend: dit waren de 17 slachtoffers van Jeffrey Dahmer

Iedereen is in de ban van de nieuwe serie op Netflix: DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Op misselijkmakende wijze beroofde dit monster 17 jonge mannen van het leven. Genoeg over Jeffrey Dahmer, laten we het eens hebben over zijn slachtoffers.

De Ryan Murphy en Evan Peters worden geprezen voor het knappe staaltje acteerwerk en de bizarre productie. Maar er is ook veel kritiek, want voor de nabestaanden van de slachtoffers is dit opnieuw traumatiserend. Zeker omdat de serie zo grafisch is.

Iedereen heeft het over de docuserie over Jeffrey Dahmer op Netflix en dit is het lugubere verhaal

Dit waren de 17 slachtoffers van Jeffrey Dahmer

Kijkers van de serie vragen zich af waarom Netflix moorden blijft ‘verheerlijken’ en zelfs ‘vermenselijkt’. Of dit daadwerkelijk gebeurt, daar zijn de meningen over verdeeld. Een feit blijf dat de serie diep ingaat op het verhaal van Dahmer, maar minder op dat van de slachtoffers. Tijd om deze kant van de treurige zaak te belichten.

Steven Hicks

Ten tijde van de moord in juni 1978 was Steven Hicks 18 jaar oud en net afgestudeerd aan de Coventry High School in de Verenigde Staten. Het werd beschreven als een goedhartig en meelevend mens dat graag anderen hielp en altijd openstond om nieuwe vrienden te maken.

Jeffrey pikte Steven Hicks op toen Steven aan het liften was op weg naar zijn vrienden bij een rockconcert in Ohio. Dahmer lokte Steven vervolgens terug naar het huis van zijn vader met de belofte van een paar biertjes en een lift naar het concert. Geleidelijk aan wordt Jeffrey’s gedrag steeds ongemakkelijker, waardoor Steven besluit te vertrekken. Op dat moment wordt Dahmer woedend en slaat hij Steven met een halter, waarna hij hem wurgt.

Steven Tuomi

De 24-jarige Steven was het tweede slachtoffer van Dahmer. Hij groeide op in Ontonagon, Michigan, en studeerde in 1981 af aan de Ontonagon Area High School. Steven Tuomi liet al zijn kleren en verschillende salarischeques van zijn baan achter voordat hij verdween, wat de nodige argwaan wekte.

Na drie maanden tevergeefs zoeken gaf de familie van Steven hem uiteindelijk in december, drie maanden nadat hij voor het laatst was gezien, als vermist op bij de politie. Zij ontdekten echter pas in 1991 waar hij was.

Jamie Doxtator

Jamie is, samen met Konerak Sinthasomphone, het jongste slachtoffer. Hij is slechts 14 jaar geworden. Volgens The Tampa Bay Times liep Jamie op 16 januari 1988 van huis weg om aan zijn abusive stiefvader te ontsnappen. Hij ontmoette Dahmer twee dagen later…

Richard Guerrero

Guerrero was een jonge man die vermist werd opgegeven in 1988. Delen van zijn lichaam werden later gevonden in het huid van Dahmer’s oma.

Anthony Sears

Anthony was biseksueel, had een vriendin en werkte in het Bakers Square restaurant in Milwaukee. Sears ontmoette Dahmer op de avond van 25 maart 1989 in de Milwaukee gay club La Cage. Sindsdien is hij nooit meer gezien. Volgens zijn moeder Marilyn was Anthony van plan haar de volgende dag op te zoeken om zijn recente promotie op zijn werk als manager in het restaurant te vieren, maar hij kwam nooit opdagen.

Raymond Smith (ook bekend als Ricky Beeks)

Ricky, een mannelijke prostitue, was 32 toen hij meeging naar het appartment van Dahmer. Wat daar later gebeurde is ons allemaal bekend.

Edward W. Smith

Edward, ook wel Eddie, stond bekend als een ‘crazy guy‘. Hij was altijd in voor een leuke tijd, en zou opvallen in een menigte.

Verrassend genoeg kende hij Dahmer al enige tijd voordat hij door hem werd vermoord, en beschouwde hem misschien zelfs als een vriend. Hij was ook in zijn appartement geweest en kwam altijd levend terug. Dus, toen Dahmer hem opnieuw uitnodigde op 14 juni 1990, zag hij geen reden tot argwaan.

Ernest Miller

Ernest Miller, toen pas 22, werd naar Dahmer’s appartement gelokt doordat Dahmer hem vertelde dat hij $50 zou krijgen om naakt te poseren voor foto’s. Ernest was knap, had een goed getraind lichaam en was een getalenteerd danser.

David C. Thomas

Thomas werd voor het laatst gezien in Milwaukee, Wisconsin op 24 september 1990. Zijn familie had de maand daarvoor voor het laatst van hem gehoord. Hij had geen vast adres ten tijde van zijn verdwijning, maar hij woonde al jaren af en toe samen met een vriendin. Hij liet een driejarige dochter achter die hij regelmatig bezocht. Zijn ex-vriendin heeft hem als vermist opgegeven op aanraden van zijn reclasseringsambtenaar.

Curtis Straughter

Curtis was jong en levendig en had de hele wereld aan zijn voeten. Hij woonde samen met zijn oma. Nadat hij onlangs zijn baan als verpleeghulp had verloren, had Curtis plannen om model te worden en zijn studie af te maken.

Errol Lindsey

Errol Lindsey woonde in Milwaukee, Wisconsin, en was slechts 19 jaar oud ten tijde van zijn moord. Degenen die hem kenden beschreven hem als een eerlijk en gul persoon die graag anderen hielp.

Errol stond bekend als een jongeman die erg populair was onder zijn vriendengroep en erg hecht was met zijn familie, vooral met zijn moeder en zus.

Tony Hughes

Anthony “Tony” Hughes werd geboren op 26 augustus 1959. Hij verloor als baby permanent zijn gehoor door bijwerkingen van medicijnen die hij als kind kreeg. Hughes studeerde af aan de Wisconsin School for the Deaf. Daarna verhuisde hij naar Madison, Wisconsin, om te gaan studeren terwijl hij een carrière als model nastreefde.

In aflevering zes van de serie wordt dieper ingegaan op het hartverscheurende verhaal van Tony.

Konerak Sinthasomphone

Konerak Sinthasmophone was een 14-jarige jongen die opgroeide in Wisconsin. Hij werd geboren in een familie die vanuit Laos naar de Verenigde Staten emigreerde. Volgens persberichten werd Konerak’s familie geconfronteerd met verschillende financiële problemen en daarom probeerden hij en zijn broer Somsack hun familie te helpen.

We zien de tevergeefse ontsnapping van Konerak in aflevering twee. Ons hart breekt opnieuw.

Matt Turner

Matt Turner, geboren in 1971, was een man uit Chicago. Hij woonde aan de noordkant van de stad en werkte in een plaatselijk pizzarestaurant, waar hij tafels bediende. Hij maakte graag een praatje met de klanten – vrienden en werkgevers zouden hem later herinneren als een warme, sprankelende ziel. Hij playbackte in een bar onder de naam Donald Montrell.

Matt hield ervan zich te verkleden en op de foto te gaan, volgens een vriend, dus dat is waarschijnlijk hoe Dahmer hem naar zijn appartement lokte.

Jeremiah Weinberger

De 23 jaar oude Jeremiah Weinberger werd bekend als Jeffrey Dahmers 15e slachtoffer. Ze ontmoetten elkaar begin juli 1991 toen Dahmer door de straten van Chicago zwierf in “Carols Speakeasy Bar”, gelegen aan Chicago’s near north side, in Oldtown.

Oliver Lacy

Oliver Lacy, afkomstig uit Chicago, Illinois, was 24 jaar oud ten tijde van zijn moord en woonde in Milwaukee, Wisconsin. Als ambitieuze bodybuilder en fitnessfanaat werd hij beschreven als een levendig en nuchter persoon, die graag anderen hielp en iedereen altijd met een glimlach begroette.

Joseph Bradehoft

In Minnesota, Verenigde Staten, werd Joseph Bradehoft geboren op 24 januari 1966. Bradehoft verhuisde van Illinois naar Milwaukee om zijn broer te bezoeken en een baan te zoeken om zijn gezin te onderhouden. Hij was getrouwd en had drie kinderen, maar hij en zijn vrouw waren uit elkaar.

Joseph Bradehoft was het zeventiende en laatste slachtoffer van massamoordenaar Jeffrey Dahmer. Bradehoft werd betaald voor het maken van naaktfoto’s. Hij werd gedrogeerd, toen gewurgd en uiteindelijk onthoofd. Dahmer hield zijn schedel en torso bevroren.

 

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.