Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Food 13 jun 2021
Leestijd: 1 minuut

Het is cocktailweer: zo maak je de perfecte sangria

Het is zomer en we genieten meer dan ooit. Voor sommigen van ons zit een vakantie in het buitenland er nog niet in, dus zijn we al snel aangewezen op onze achtertuin. No problemo, want we kunnen prima het buitenland naar ons toe halen. Met deze heerlijke sangria cocktail gaat dat zeker lukken.

We delen het heerlijke recept voor de perfecte sangria.

Perfect sangria recept

Zie je het al voor je: je ligt op de ligstoel, boekje erbij, zonnetje op je bol… Er mist alleen nog één ding: een zomerse cocktail. Nu zijn er meer dan genoeg cocktails om uit te kiezen, het is alleen de vraag waar je zin in hebt. Een lekkere en (redelijk) makkelijke cocktail is de sangria. Het drankje kun je maken van verschillende soorten wijn én fruit: it’s all up to you. We delen het perfecte recept voor een verkoelende sangria.

Dit heb je nodig (voor 6 porties)

– 125 gram versgeperst sinaasappelsap
– 50 milliliter cognac of Spaanse brandewijn
– 50 milliliter zoete sherry
– 2 sinaasappels
– 1 citroen
– 1 appel of nectarine
– 1 fles rode wijn
– IJsblokjes
– 30 gram fijne kristalsuiker

Zo maak je de sangria

1. Meng de sinaasappelsap, de cognac, sherry en kristalsuiker in een grote kan en roer dit door elkaar tot de suiker is opgelost.

2. Snijd vervolgens de appel, citroen en twee sinaasappels in dunne plakken. Voeg deze toe aan de kan en pers met een houten pollepel of stamper deze naar de bodem. Roer vervolgens de wijn erdoorheen en zet het even afgedekt in de koelkast.

3. Laat de sangria het liefst acht uur trekken. Twee of drie uur kan ook, maar dan zal ze smaak minder sterk zijn. Verdeel de sangria tot slot over zes wijnglazen die gevuld zijn met ijsblokjes. Proost!

Salud – 7x sangria recepten om de laatste zomerse dagen van 2020 mee te vieren

Elle Eten

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.