Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 13 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

De ‘modern Rachel haircut’ is na de Friends-reünie een grote haartrend voor de zomer

Dat de Friends-reünie ons goed is bevallen, moge duidelijk zijn. Vrijdag 28 mei mochten we genieten van iconische Friends-momenten en de beste outfits. En daarna ging het ook nog wel eventjes door: zo konden we lachen om heerlijke memes over Matt LeBlanc en zien we op TikTok en Instagram maar één kapsel voorbijkomen: de modern Rachel haircut.

Zodra je weet hoe je deze coupe in elkaar flanst wil je niet meer anders.

Modern Rachel Haircut

De 90’s en 00’s zijn een gouden tijdperk als het gaat om mode- en beautytrends. Rond die tijd begon ook de serie Friends een enorme hit te worden en we kunnen niet ontkennen: de meeste inspiratie haalden we daar vandaan.

Vooral Rachel Greens kapsel, aka de volumineuze blow-out, heeft veel indruk gemaakt. Celebrities als Selena Gomez en Kylie Jenner lieten eerder dit jaar al de volumineuze blow-out knippen en we waren groot fan. Na het zien van de Friends-reünie is het kapsel constant te zien op platformen als Instagram en TikTok.

Volumineuze blow-out

Dat Jennifer Aniston prachtige lokken heeft is geen geheim. We zagen haar door de seizoenen heen van een volumineuze blouw-out naar een stijle coupe veranderen. Toch is dat eerste kapsel flink blijven hangen, want we zien het overal voorbijkomen. Zo recreëerde TikTok-gebruiker @asapabes met een föhn en rollers de signature look van Rachel Green.

@asapabes

attempted rachel’s 90s hairstyle 💓

♬ original sound – meme rivera ミ☆

Ook andere TikTok-gebruikers zijn (net als wij) groot fan van de modern Rachel haircut. @sarahhdls föhnde haar laagjes ook in een volumineuze blow-out.

@sarahhdls

90s hair vibes #fyp #blowout #hairtok #hair #inspo #90s #foryou

♬ good 4 u – Olivia Rodrigo

Niet alleen op TikTok is het kapsel razend populair: ook op Instagram pakken ze de föhn erbij. Instagrammer @mariama maakte van haar wat kortere lokken een prachtige Rachel Green-coupe.

Ook Millie Bobby Brown kan geen genoeg krijgen van het kapsel. Het staat haar (zoals altijd) stunning.

Zo maak je de modern Rachel haircut

Het leuke aan deze volumineuze coupe is dat het voor elke lengte werkt. Met wat langere lokken en de techniek voor de modern Rachel haircut creëer je het kapsel dat Rachel Green droeg in seizoen 6 en 7. Met wat kortere lokken en laagjes heb je mazzel: hiermee kun je een exacte kopie van Rachel Greens haar uit seizoen 1 en 2 recreëren. We leggen je uit hoe je het kapsel creëert.

Stap 1: gebruik een volumeshampoo

Om de volume van Rachels haar na te bootsen werkt het het beste om een fijne volumeshampoo te gebruiken. Hierdoor creëer je meer volume en wordt je haar wat lichter van gewicht. Zo blijven de geföhnde laagjes straks beter zitten.

Stap 2: gebruik een fijne olie

We hebben allemaal gezien hoe glanzend het haar van Jennifer Aniston is. Dit ontstaat natuurlijk niet zomaar: dit effect ontstaat het beste wanneer je een fijne olie of serum gebruikt na het wassen.

Stap 3: föhnen maar

Nu is het tijd om te föhnen. Pak een fijne ronde borstel en borstel je haar naar beneden terwijl je je föhn erop houdt. Rol aan het einde van je lokken de borstel zodat je ronde laagjes creëert.

Friends-fan spot een gewoonte van Jennifer Aniston en nu hoor je het voor altijd

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.