4 cocktailrecepten van barman Victor die je dit weekend nog wilt maken

We kennen barman Victor Abeln natuurlijk door zijn small talk gesprekken bij First dates (oké oké, en zijn looks), maar wist je dat Victor ook graag zelf cocktailrecepten bedenkt? Wij mogen er vier met jullie delen en geloof ons, dit wil je proeven.

Plan maar een cocktail-avondje met je vriendinnen want de onderstaande cocktails klinken allemaal mega lekker.

Pina Colada style milkshake

  • 75 ml Captain Morgan Tiki
  • 100 gram verse Mango
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 of 2 bolletjes slagroomijs

Gooi alle ingrediënten in de blender en mix tot je een gladde milkshake gemaakt hebt. Voeg eventueel nog ijsblokjes toe om te verdunnen, en serveer de milkshake in een speciaal milkshake-glas.

Gin Tonic met rozemarijn en grapefruit

  • 200 gram suiker
  • 200 ml water
  • 4 takjes rozemarijn
  • 35 ml Gordon’s Sicilian Lemon gin
  • gebrande rozemarijn (zie recept)

Maak eerst rozemarijnsiroop door 200 ml suiker en 200 ml water in een pannetje aan de kook te brengen. Blijf roeren. Voeg takjes rozemarijn toe en laat 5 minuten op laag vuur staan. Haal daarna van het vuur en laat minstens een half uur afkoelen. Haal het mengsel daarna door een zeef.

Om de cocktail te maken doe je Gordon’s Sicilian Lemon gin en ijsblokjes in een longdrink glas. Schenk hierbij grapefruitsap, rozemarijnsiroop en tonic aan het longdrink glas toe. Garneer je drankje met de gebrande rozemarijn (houd een takje even boven het vuur) en een schijfje grapefruit.

Het is cocktailweer: zo maak je de perfecte sangria

Spicy Rum mango martini

  • Tajin kruiden
  • 30 ml Captain Morgan Tiki
  • 60 ml mangosap, 30 ml ananassap
  • 10 ml limoensap
  • 4 scheutjes tabasco

Haal een gehalveerde limoen over de rand van het glas en dep je glas in de kruidenmix voor een kruidenrand op het glas (da’s weer eens iets anders dan een suikerrandje). Doe de rum, mangosap, ananassap, limoensap en tabasco samen met ijs in een cocktailshaker en shake 10 tot 15 seconden. Serveer in een martiniglas.

Klassieke Gin sour met een Sicilian Lemon twist

  • 200 gram suiker
  • 200 ml water
  • 8 takjes tijm
  • Kristalsuiker
  • 60 ml Gordon’s Sicilian Lemon gin
  • 30 ml tijm siroop
  • 30 ml eiwit (of aquafaba voor een vegan versie)
  • 20 ml citroensap

Maak tijmsiroop door 200 ml suiker en 200 ml water in een pannetje aan de kook te brengen. Voeg de tijm toe en laat 5 minuten op laag vuur koken, haal daarna van het vuur en laat een half uur afkoelen. Haal door een zeef.

Wrijf een citroen over de rand van het glas en dep je glas in een laagje kristalsuiker voor een fancy suikerrandje. Doe alle ingrediënten in een cocktailshaker en shake alles 10 tot 15 seconden door elkaar. Voeg vervolgens ijs toe en shake nog een keer goed. Garneer je drankje met een citroenschil.

7 simpele recepten voor zomerse en verfrissende cocktails

Reageer op artikel:
4 cocktailrecepten van barman Victor die je dit weekend nog wilt maken
Sluiten